Bilkerdijk en Nouh Shaia benoemd tot honorair consuls
22 Jan 2018, 14:34
foto
Minister Yldiz Pollack-Beighle overhandigt het benoemingsbrevet aan Wilgo Bilkerdijk, honorair consul van Nicaragua. (Foto's: NII)


Wilgo Bilkerdijk is benoemd tot honorair consul van Nicaragua, terwijl
Joseph Nagib Nouh Shaia zijn benoemingsbrevet heeft ontvangen als vertegenwoordiger van Jamaica. Beide honorair consuls krijgen hun benoemingsbrevet de vorige week van minister, Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken.


Van de honorair consuls wordt verwacht dat zij de belangen van de zendstaten op dat niveau te behartigen in de Republiek Suriname. Bij de felicitaties heeft de minister aangegeven dat het de bedoeling is de samenwerkingsrelatie met Nicaragua en Jamaica te bevorderen op diverse gebieden, deelt het Nationaal Informatie Instituut mee. Suriname en Nicaragua vestigden diplomatieke betrekkingen op 19 mei 1976. De diplomatieke betrekkingen met Jamaica zijn aangegaan op 26 november 1975.

Tijdens het onderhoud met de minister zijn de mogelijkheden voor samenwerking besproken onder andere op het gebied van handel, toerisme, luchtvaart, landbouw, mijnbouw en cultuur. Ter bevordering van de handel kunnen mogelijkheden van Public Private Partnerships bevorderd worden.

De honorair consuls werd kenbaar gemaakt dat er reeds processen ingang zijn gezet op het gebied van export en toerisme en dat er contacten gelegd zijn met diverse instituten en stakeholders in Jamaica en Nicaragua. Jamaica wordt per juli 2018 voorzitter van de Caricom.

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February