Nickerie Voetbal Stadion vernoemd naar Asraf Peerkhan
17 Dec 2017, 23:06
foto


Het Nickerie voetbal stadion heet nu Asraf Peerkhan Stadion. Gisteren is het naambord onthuld, door de secretaris van de SVB, Johan Rozenblad, de ondervoorzitter van de NVB, Aziz Kalidien en twee kleindochters van Peerkhan

Asraf Peerkhan is al 42 jaar verbonden aan het stadion. Hij heeft als bestuurslid, scheidsrechter, competitieleider en vanaf 1994 tot heden, als voorzitter van de bond mogen optreden. De voetbalverenigingen, familie en vrienden van Peerkhan zijn blij dat erkenning is betoond voor de inzet van hun voorzitter, vader en vriend. Dit is gebeurd terwijl hij nog aanzit als voorzitter, want het komt vaak voor dat mensen pas na hun overlijden geëerd worden voor het werk dat zij verzet hebben.

Peerkhan is van huis uit onderwijzer geweest, terwijl hij in zijn vrije tijd aan sport deed. Hij is nu 71 jaar. Sedert hij met pensioen is, is hij meer in het stadion dan ergens anders te vinden. Zijn vrouw zegt vaak als je belt en hij niet thuis is, je kan hem vinden bij zijn tweede huis. Het stadion is sedert 18 november 1933 in gebruik, dus 84 jaar.

De naamsverandering kwam door een voorstel van een bestuurslid. De twintig verenigingen en de tien bestuursleden (stemgerechtigden) konden elk drie namen opgeven. 26 van de 30 stemgerechtigde leden hebben gekozen voor Asraf Peerkhan, 2 hebben zich onthouden en 2 hebben voor iemand anders gekozen. Zo is de naam uiteindelijk gekozen.

Edgar van Genderen

Advertenties