Transvaal schorst nationale doelman Ronny Aloema
07 Feb 2011, 11:50
foto
Ronny Aloema is geschorst door zijn club Transvaal wegens indisciplinair gedrag. (foto: Edward Troon)


Hoofdklasser Transvaal heeft doelman Ronny Aloema een schorsing van twee wedstrijden opgelegd wegens wangedrag. Het gaat om een disciplinaire maatregel nadat de vaste goalie van het nationale voetbalelftal twee keer niet op de training was verschenen. Dat zegt Transvaal-voorzitter Ludwig Simson.

“De twee laatste trainingen voor de wedstrijd tegen Boskamp van vorige week heeft Ronny niet getraind. Dan kan hij ook niet spelen. We hebben alle spelers die op onze lijst staan hard nodig, maar niet ten koste van alles”, verklaart Simson.

Aloema is voorzichtig met uitlatingen over zijn schorsing. Hij bevestigt dat hij twee keer niet aanwezig is geweest op de training maar dat hij dit vooraf heeft gemeld aan trainer Patrick Winter: “Ik heb vooraf aangekondigd dat ik was verhinderd en op de tweede dag heb ik nog gebeld. Maar kennelijk zijn dit de regels. Ik heb vanmiddag een gesprek met de club en ik heb al een brief klaar liggen met mijn verontschuldigingen.”

Afgelopen weekend verloor Transvaal zonder Aloema maar met reservekeeper Henk Vyent onder de lat met 4-1 van Leo Victor. Door dit verlies zakte Transvaal naar de vierde plaats op de ranglijst met een achterstand van zes punten op koploper WBC. Op één punt volgt landskampioen Intermoengotapoe, Leo Victor heeft er drie minder en Transvaal staat op een achterstand van zes punten. Volgende week woensdag speelt Transvaal tegen WBC. Wanneer de schorsing niet wordt teruggedraaid, blijft Aloema nogmaals aan de kant.

Volgens voorzitter Simson tonen de trainer en het bestuur hiermee aan dat het Transvaal niet uitsluitend om de prestaties op het veld is te doen: “Het draait om discipline. Ook buiten het veld trouwens. Voetbal is een teamsport en met het team maak je afspraken. Wanneer die niet worden nagekomen, horen daar maatregelen bij. Ook al heet je Aloema en keep je voor het nationale team. Hoe belangrijker iemand is voor het team, hoe meer verantwoordelijk hij draagt.”

Monday 24 June
Sunday 23 June
Saturday 22 June