Schoonmaakproject Latour verloopt naar tevredenheid
21 Feb 2017, 21:32
foto
Dak- en thuislozen maken samen met hun begeleiders Latour en omgeving schoon.


Het pilotproject ‘Van last tot milieuhulp’ onder begeleiding van Stibula en het Bureau Dak en Thuislozen afdeling Latour (BDT), verloopt naar tevredenheid van de bewoners van Latour. Het project is gestart op 1 februari en zal duren tot en met 30 april. De mannen maken 3 dagen in de week de buurt schoon en de bewoners ontdoen intussen ook hun erven van grofvuil dat wordt afgevoerd door Openbaar Groen.

De mannen willen bewijzen dat zij meer kunnen zijn dan een last voor de gemeenschap. Zij werken samen met hun begeleiders, die overigens ook meedoen. De organisatie zegt te willen komen tot programma van acceptatie. Op 26 juni 2017 zal het netwerk ‘Latour Community4 health’ verslag en project presenteren aan de gemeenschap van Latour en omgeving.

Stibula en BDT krijgen van verschillende organisaties ondersteuning. De bundeling heeft geresulteerd in het netwerk ‘Latour Community4 health’. Het netwerk heeft in samenspraak met de sponsoren Fernandes, TP Stroop en het commissariaat Paramaribo Zuid- West gekozen voor een ‘soft launch’ op 1 februari, zodat in alle stilte gewerkt kan worden aan het beoogde doel van dit project.

In het netwerk zitten Stibula, Bureau Dak- en thuislozen afdeling Latour, KPS afdeling Latour, de Ressortraadsleden van Latour, Stichting Suresur, het Uitvoerend Bureau van de NAR ( UBN), stg Liefdevolle Handen, districtscommisariaat Zuid- West.
Advertenties

Friday 03 May
Thursday 02 May
Wednesday 01 May