Klassieker Robinhood-Transvaal eindigt doelpuntloos
04 Dec 2016, 04:27
foto


De wedstrijd Robinhood-Transvaal in de SVB/Telesur Topklasse competitie is zaterdag blanco geëindigd. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar hebben ook attractief voetbal laten zien voor het goed opgekomen publiek in het Franklin Essed Stadion.

Beide ploegen lieten vooral in de beginminuten heel mooi spel zien. Transie had een lichte veldoverwicht. Een vrije trap van Robinhood op links die via het hoofd verder werd verlengd, miste het doel. Robinhood ging onzorgvuldig om met de gecreëerde kansen. Ook de verdediging van Transvaal was op haar hoede. In de 37e minuut ontstond er een mooie combinatie op links voor Transvaal. Akoela Debolha ging langs de verdediging, maar kreeg doelman Rainel Godfried op zijn pad. Dit was een van de weinige maar meest reële kans voor Transvaal in deze helft. Robinhood verzuimde een voorsprong te nemen. Arbiter Johannes Dolaini floot in de 44e minuut voor penalty na een overtreding in het strafschopgebied. Djelaini Djemisie belastte zich hiermee en tot blijdschap van de Transvaal supporters dook doelman Alexandre De Oliveira de juiste hoek in.

In de tweede helft werd het spel op een nog hoger tempo uitgevochten. Robinhood had een betere balbezetting terwijl Transvaal het gooide op vooral counters vanuit de flanken en snelle balomschakeling.
De doelman van Robinhood belette na enkele minuten in de tweede helft wederom de voorsprong van Transvaal.

Na een mooie actie op links kwam Ivenzo Comvalius van Transvaal tegenover de doelman te staan. Godfried verkleinde zijn doel en bracht zo prachtig redding voor Robinhood. Een snelle actie bracht Ivanildo Rozenblad tot twee keer toe na elkaar in stelling. De aanhangers van Robinhood waren in beide gevallen al in een hoerastemming, maar tot groot ongenoegen ging de bal het doel maar niet in. De tweede actie leverde een blessure op voor doelman De Oliveira en moest hij gewisseld worden.

Met nog enkele minuten te gaan in de wedstrijd daalde het spelniveau. De ballen werden aan beide kanten zoveel mogelijk weggewerkt. Beide ploegen die vóór de wedstrijd met 4 competitiepunten zaten, krijgen door het gelijkspel elk een punt bij.

Overige uitslagen
Jong Rambaan-Voorwaarts 2-1
Notch-PVV 2-1
Nishaan 42-Leo Victor 2-1

Schema zondag
WBC-Inter Moengo Tapoe
SNL-Botopasi

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 28 April
Saturday 27 April
Friday 26 April