Melkprijs stijgt van SRD 4 naar SRD 4,95 per liter
05 Apr 2016, 17:00
foto


De prijs van een liter melk (plastic verpakking) zal vanaf woensdag SRD 4,95 zijn. Dit betekent een verhoging van 95 cent per pak. De verhoging heeft volgens Dewkoemar Sitaram, directeur van de Melkcentrale, te maken met stijging van prijzen van grondstoffen, energie en transport in de afgelopen periode. Ook de herwaardering van de Surinaamse munt maakt dat de verhoging nodig was.

De Melkcentrale is ook geconfronteerd met prijsverhogingen van grond, hulp- en verpakkingskosten. Sitaram deelt mee dat tot nu toe deze kosten volledig door
De Melkcentrale zijn geabsorbeerd. Opgemerkt wordt dat bij de doorvoering van de prijsaanpassing voor diverse producten, getracht is de prijzen betaalbaar te houden voor de samenleving.

Sitaram zegt dat voor het behoud van de melkveesector ook de prijs van rauwe melk per 5 april is aangepast. De melkboeren zijn niet tevreden met de aanpassing van SRD 2,50 naar SRD 2,75 per liter. Zij hadden een hoger bedrag verwacht, omdat hun kosten ook aanzienlijk zijn gestegen.

De nieuwe prijzen van de producten van Melkcentrale kunt u hier downloaden.
pdf-icon.gif Nieuwe_prijzen_Melkcentrale.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May