Onderdeel navigatielens SLM moet worden ingevlogen
20 Sep 2015, 00:01
foto


De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft uiteindelijk rond 23.00 uur zaterdagavond besloten de vlucht naar Amsterdam te annuleren. De KLM had eerder op de avond het besluit genomen om niet meer op te stijgen. De vleugel van de KLM kwam bij het taxiën aan tegen die van de SLM, die net was geland op de Johan Adolf Pengel luchthaven en al op z'n plek stond. De passagiers van de SLM waren nog aan boord, toen het incident zich voordeed.

Technici van de SLM hebben diverse controles uitgevoerd op het toestel. De gegevens zijn doorgestuurd naar technici in Frankrijk, antwoordt Clyde Cairo, vicepresident Commercial Affairs van de SLM op een vraag van Starnieuws. Vastgesteld is dat de navigatielens van het toestel is beschadigd. "Die zal vervangen moeten worden, voordat met het toestel gevlogen kan worden," deelt Cairo mee. Het onderdeel moet worden ingevlogen.

Wanneer de gestrande passagiers vervoerd zullen worden, is nog niet duidelijk. Ook over de vlucht die gepland is vanuit Nederland naar Suriname zondag, kan nog niks zinnigs worden gezegd. Cairo verwacht in de loop van de dag meer duidelijkheid. Er wordt gezocht naar mogelijkheden. "Het gaat om een overmachtssituatie," stelt de SLM-topper.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April