Grootste kunstproject van Marowijne voor de deur
05 Aug 2015, 10:14
foto
De voorbereiding van het Moengo Festival of Visual Arts. (Foto's: MFVA)


De officiële opening van het Moengo Festival of Visual Arts (MFVA) op 14 augustus, zal gedaan worden door schoolkinderen uit Moengo. De kinderen zullen samen met kunstenaars in kleine groepen werken aan een 600 meter lange straatschildering. Met de 40 kunstenaars uit binnen en buitenland en 750 leerlingen die in de afgelopen weken hebben gewerkt aan verschillende kunstwerken, is MFVA 2015 het grootste kunstproject dat in Marowijne wordt uitgevoerd.

Op de openingsdag start ook de expositie, die dit jaar centraal staat op het festival. 40 kunstenaars uit onder andere Suriname, Barbados, België, Nederland, de Verenigde Staten en Congo zullen met lokale jongeren hun kunstwerken laten zien. Het Contemporary Art Museum Moengo (CAMM), het oude ziekenhuis alsook de St. Theresiaschool en de Fred Murrayschool, zijn de plekken waar er geëxposeerd wordt. Na de opening zijn de werken tot en met 20 september te zien in het Kunstpark en de verschillende locaties.

Van 15 tot en 17 augustus zullen verschillende inleiders praten over diverse onderwerpen die te maken hebben met het thema ‘Tembe fu libi’ oftewel werken om te overleven. Remy Jungerman (Eigen positie in de Kunstwereld), Alex van Stipriaan (Kunst van het overleven) en Alida Neslo (Kunst en gemeenschap), zijn enkele van de inleiders. De organisatie Mama Bobi zal een presentatie verzorgen, terwijl er in de middag werksessies zullen plaatsvinden. Het seminar wordt gehouden in het AMC Congresgebouw in Moengo en is voor iedereen toegankelijk.

De afsluiting van het festival vindt plaats van 18 tot en 20 september, met optredens die zullen beginnen met de Poolo Boto Show, zegt de voorlichting van het festival.
Advertenties