Spanning in SVB competitie na winst IMT op Leo Victor
16 Feb 2014, 03:00

Landskampioen Inter Moengo Tapoe (IMT) heeft tegen Leo Victor in het Ronnie Brunswijkstadion te Moengo een 2-1 voorsprong in de eerste helft verdedigd tot aan het eind van de wedstrijd. Met de winst van IMT zaterdag is de hoofdklassecompetitie van de Surinaamse Voetbalbond interessanter geworden. Beide ploegen delen nu de eerste plaats met 20 competitiepunten. Met het gelijkspel (1-1) tussen Takdier Boys en Excelsior is de competitie nu ten top. Excelsior staat ook op de eerste plaats met 20 competitiepunten. Sluitpost Obrendo Huiswoud van IMT heeft zich in deze wedstrijd goed van zijn taak gekweten.

De wedstrijd begon in de stromende regen. Het veld was drassig en konden ploegen moeilijk tot goed spel komen. De eerste goede kans was na 15 minuten spelen voor Leo Victor. Huiswoud kwam goed uit zijn doel en bracht redding. Vooral het spel van Inter boette aan kwaliteit. Een overtreding op Yfes Vlijter in de gevarenzone leverde IMT een penalty op. Jimmy Patrick maakte geen fout vanuit de 11 meter stip: 1-0. De thuisploeg nam het spel over. Kwareem Kwasie noteerde in de 37e minuut de 2-0 stand middels een fraai 'stiffbal'. Leo Victor verkleinde kort voor rust de achterstand. Romano Holtuin brak goed door vanuit het midden, versnelde zijn pas naar het doel en met een schuiver verschalkte hij Huiswoud.

IMT begon de tweede helft heel sterk. Doelman Claidel Kohinor deed enorm zijn best om geen doelpunt tegen zich te krijgen. Arbiter Enrico Wijngaarde was vroeg in de tweede helft genoodzaakt een dubbele rode kaart te tonen aan zowel van IMT speler Angero Renfrum als Faizel Hoogdorp van Leo Victor vanwege respectievelijk gevaarlijk spel en natrappen. Het leek vanaf dat moment een open strijd met kansen voor beide ploegen. De wedstrijd bereikte een climax maar tot scoren kwamen geen van beide ploegen.