Voorwaarts wipt Inter Moengo Tapoe uit bekerstrijd
08 Feb 2014, 23:00

Landskampioen Inter Moengo Tapoe moest zaterdag in navolging van hoofdklasser WBC ook eraan geloven. Ze zijn namelijk door eersteklasser Voorwaarts met 2-1 na een 1-1 ruststand gewipt uit de bekercompetitie van de Surinaamse Voetbal Bond.

IMT heeft veel scoringskansen laten liggen terwijl Voorwaarts tijdens het geheel spel standvastiger was. Vooral doelman Gorgio Letterboom van Voorwaarts liet goed keeperswerk zien. Het was de landskampioen die de lakens uitdeelde aan het begin van de wedstrijd. Toch zou de oudste club van Suriname op voorsprong komen. Uit een counteraanval vanuit rechts brak de speler Furgil van der Kamp goed door en kogelde de bal het doel in: 1-0. Uit een voorzet waarbij onvoldoende werd weggewerkt door de verdediging van Voorwaarts, maakte IMT gelijk. De bal kwam bij Miguel Leyman die geen fout maakte: 1-1. IMT kreeg na dit doelpunt enkele goede kansen om op voorsprong te komen, maar de voorhoede faalde keer op keer.

Aan het begin van de tweede helft lieten beide ploegen goed spel zien. In de 55ste minuut kreeg verdediger Anduelo Amoeferie van IMT een rode kaart vanwege gemeen spel. Voorwaarts nam het spel over. Door een misser in de verdediging brak Voorwaarts snel door. Deze aanval resulteerde in een doelpunt waarbij Jurgen Pengel het net vond: 2-1. Het spel werd fysiek uitgevochten. Ook Magill Hoomoed van Voorwaarts moest vroegtijdig de kleedkamers opzoeken. Hij trapte de bal in het gezicht van Stefan Banetti nadat arbiter Johannes Dolaini al had gefloten voor een overtreding. Daarna bleef IMT druk uitoefenen echter hield Voorwaarts stand en zo kan de ploeg van ex-bondscoach Kenneth Jaliens verder bekeren.