VP wast handen in onschuld over gunning NV Flex
05 Nov 2013, 13:34
foto


Vicepresident Robert Ameerali wast zijn handen in onschuld. De onderraad van de raad van ministers, waar hij voorzitter van is, heeft gehandeld volgens het gunningsadvies van de commissie. Ook de commandant van de brandweer, Cecil Waal, heeft zijn handtekening geplaatst bij het gunningsadvies. Hetzelfde geldt ook voor de directeur van Justitie en Politie. Er wordt over het algemeen gehandeld naar het advies.

In De Nationale Assemblee drong de oppositie er op aan dat president Desi Bouterse vandaag "nu, nu, nu, direct", zou antwoorden op deze kwestie. De directie van Surishopping heeft in een persconferentie gisteren gesteld dat de regering het land met meer dan SRD 2.1 miljoen heeft benadeeld door een gunning te geven aan NV Flex. Surishopping heeft al die tijd spullen geleverd aan de brandweer, die altijd hebben voldaan aan de eisen. Volgens directeur Ramsoender Jhauw heeft hij van Waal vernomen dat "hogerhand heeft bepaald dat NV Flex de gunning krijgt".

Niet tevreden
De Nieuw Front fractie is niet tevreden met het antwoord van Ameerali. Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) hield de vp voor waar de onderraad op moet letten om gunningen toe te wijzen. Dit is in dit geval niet gebeurd. Fractieleider van de Mega Combinatie, Ricardo Panka, merkte op dat hij zich heel erg gestoord heeft over de wijze waarop Surishopping deze kwestie in de publiciteit heeft gebracht. Hij vroeg de regering om gepaste maatregelen te treffen tegen deze ondernemer indien zaken anders blijken te zijn.

Winston Jessurun (Nieuw Front/DA'91) die aan het woord was tijdens deze kwestie zei "we willen weten waarom SRD 2 miljoen te veel is betaald". Guno Castelen (Nieuw Front/SPA) merkte op dat de ondernemer correct zijn mening heeft geuit. Hij vindt het jammer dat Panka zegt dat hij zich ernstig gestoord heeft. Anton Paal (Mega Combinatie/PALU) die intussen aan het woord was, zei dat Panka zich best mag ergeren. Daarom heeft hij de regering geadviseerd om de ondernemer naar de rechter te slepen als het niet waar is.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April