Koese Soepe Mr. Suriname 2012
02 Dec 2012, 02:00
foto
Koese Soepe, Mr. Suriname 2012


In een uitverkochte Congreshal heeft de bodybuilder Koese Soepe, eindelijk loon naar hard werken gekregen. Hij werd door een deskundige jury uitgeroepen tot Mr Suriname 2012. In de A klasse streden zeven bodybuilders voor deze titel.

Na de eerste ronde vielen er vier van de zeven uit. De top drie werd gevormd door Jurgen Tjoekumba, Melvin Tolud en Koese Soepe. Uiteindelijk ging de prijs naar Soepe. Op de tweede plaats eindigde Melvin Tolud en derde werd Jurgen Tjoekumba.

Publiek tevreden
De vorige maand deed Soepe nog mee aan de Arnold Classics in Spanje, waar hij in zijn klasse op de zevende plaats eindigde. Lino Gooding, de kampioen van het vorige jaar deed niet mee, omdat hij in Nederland vertoeft voor deelname aan enkele interland wedstrijden. Het publiek was zeer tevreden met de verkiezing van Soepe tot Mr. Suriname 2012.

In de B-KLasse waren er maar drie deelnemers, na een spannende pose-up werd Wendell Setropawiro, kampioen in deze klasse. Hij mag volgend jaar in
de A klasse uitkomen.
In de C-klasse streden vijftien bodybuilders voor de eerste plaats. Na de eerste ronde vielen er tien uit, waarna de overige vijf moesten strijden voor het kampioenschap. Mark Tjon van Steve's Gym werd kampioen in deze klasse, op de tweede eindigde Gullliano Soekidi en derde werd Roberto Costeren.
De Surinaamse Bodybuilding and Weightlifting Bond mag terug zien op een geslaagde avond.

Imro Redmond
Advertenties

Sunday 19 May
Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May