Amitabh Bachchan draagt Olympische vlam
26 Jul 2012, 11:00
foto
Amitabh Bachchan met de Olympische fakkel (Foto: AP)


Met minder dan 48 uur te gaan naar de opening van de Olympische Spelen 2012 in London, heeft superstar Amitabh Bachchan ook de eer gehad om de Olympische fakkel te dragen. Hij liep ermee door de wijk Southwark.

Bachchan zei dat hij zich vereerd voelde om de vlam te dragen. “Het is een trots moment voor mij en het land.” Hij maakte deel uit van de aflossingsploeg die de fakkel dragen. De 69-jarige acteur heeft in meer dan 180 films gespeeld en is nog steeds de meest populaire acteur van India.

De ster is niet de enige Indiase beroemdheid die is betrokken bij de Olympische Spelen in London. Oscarwinnaar componist AR Rahman heeft samen met Danny Boyle, de artistiek directeur van de openingsceremonie, een nummer gecomponeerd voor de historische openingsoptocht. Rahman zei dat hij het nummer in Punjabi heeft geschreven om de Indische invloed in het Verenigd Koninkrijk te vieren. “Het is een onderdeel van een medley tijdens de Olympische openingsceremonie, volgens de creatieve wensen van Danny Boyle”, liet hij weten.
Advertenties