Het regent van prijzen bij landelijke ledenregistratie ABOP
24 Jul 2012, 05:30
foto
ABOP/A Combinatie parlementariër Marinus Bee, zittend, wordt geregistreerd door Joel 'Bordeaux' Martinus.


De jongerenvleugel van de politieke partij ABOP is bezig met een landelijke ledenregistratiecampagne. Na de kick-off het afgelopen weekend in Moengo en omgeving, wordt deze week in Albina eveneens jeugdige leden geregistreerd tussen 15 en 18 jaar. Ook ouderen mogen zich te registreren. Partijleden die zich inschrijven, krijgen een lot waarmee diverse prijzen gewonnen kunnen worden.

Voorzitter Joel 'Bordeaux' Martinus van de jongerenvleugel deelt aan Starnieuws mee dat in het ressort Moengo er 600 jeugdigen en 2700 leden boven 18 jaar zijn geregistreerd. De belangstelling was zo groot dat besloten is om na Albina de dorpen Wanhati en Moengotapoe alsnog aan te doen.
De trekking van de loterij voor Marowijne vindt plaats in augustus, wanneer de jongerenafdeling van ABOP wordt geinstalleerd. De jeugd kan van een laptop tot een schoolpakket winnen, terwijl de ouderen kans maken op het winnen van een personenauto, een reis naar Trinidad &Tobago of een wasmachine.

Tevreden met registratie
Maandag, de eerste dag, zijn 131 jeugdigen in Albina geregistreerd. "Ik verwacht dinsdag nog eens 700 inschrijvingen", zegt Martinus zelfverzekerd. Hij is ingenomen met de opkomst van de jeugd, omdat er in Albina nauwelijks bekendheid is gegeven aan deze activiteit. Martinus geeft aan dat zoals in Moengo het geval is geweest, de registratie tot 17:00 uur plaatsvindt, waarna andere dorpen in het ressort worden aangedaan.

Na Marowijne wordt deze tour voortgezet in Brokopondo, Sipaliwini om vervolgens in Paramaribo te eindigen. In Sipaliwini is er geen auto beschikbaar, omdat er ook geen wegen zijn. In dit district zijn daarom meer buitenboordmotoren te winnen. De vijfde prijs is een vliegticket naar Trinidad & Tobago. De hoofdprijs is een buitenboordmotor van 75 PK met een grote korjaal. Daarnaast zijn er nog drie buitenboordmotoren van 75 pk. Voor Paramaribo is de hoofdprijs een bouwkavel.

Maximale zetelwinst
Martinus legt uit dat besloten is extra aandacht te besteden aan de jeugd. Zij zullen worden getraind, waardoor zij kunnen meegroeien in de partij. De jongeren zullen worden begeleid en politieke kennis worden bijgebracht.

"We zijn bezig positieve ontwikkelingen opgang te brengen in het land. ABOP is een partij, die het volk niet voor de gek houdt". Dit is volgens Martinus de verklaring waarom de kiesgerechtigde moet kiezen voor ABOP. Hij zegt partijvoorzitter Ronnie Brunswijk dankbaar te zijn om hem te belasten met algehele leiding van de jongerenafdeling. "Ik garandeer hem dat ABOP de drie zetels wint in Marowijne", stelt Martinus.

Isaak Poetisi
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April