Bouterse geeft nieuw bestuur NDP een 'onvoldoende'
01 Apr 2012, 00:00
foto
NDP-voorzitter Desi Bouterse zegt de partij niet te kunnen feliciteren met dit bestuur.


De nieuwe voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP) is niet tevreden met de bestuursleden die zaterdag formeel gekozen zijn door de algemene ledenvergadering. Hij geeft het nieuwe bestuur van de partij een onvoldoende en wil dat het Centraal Politiek Orgaan van de NDP zo snel mogelijk bijeenkomt om zaken te bespreken.

Bouterse is bij enkele kandidaatstelling gekozen. De overige functies in het bestuur zijn nog niet verdeeld. Bouterse vindt dat hij een sterk bestuur nodig heeft. Hij heeft als president een drukke agenda. Hij wil zeker weten dat wanneer hij met andere zaken bezig is, de partij een stevige leiding heeft. De mededeling van Bouterse kwam als een verrassing over op de ledenvergadering.

Toekomst partij
Zonder in te gaan op waarom de samenstelling van het bestuur zwak is, zei de partijleider dat er open en eerlijk met elkaar gesproken moet worden over de toekomst van de NDP. Bouterse benadrukte dat er veel te doen is en zaken zijn blijven liggen. Hij wil de harde noten kraken op de bijeenkomst van het Centraal Politiek Orgaan.

In het nieuwe hoofdbestuur zijn vijftien mannen en twee vrouwen gekozen. De subafdelingen van de partij hebben de volgende kandidaten voorgedragen:
Desi Bouterse, Clary Linger-Van der Ziel, Jennifer Simons, Ramon Abrahams en André Misiekaba (Paramaribo) Rabinder Kali, Clifton Hardenberg en Sanjay Sardjoe (Wanica), Rashied Doekhie (Nickerie), Edwin Heuvel (Coronie), Clifton Koorndijk (Saramacca), Rabiesingh Lachman (Commewijne), Lesley Artist (Para), Sergio Akiembo (Brokopondo), Clyde Sengwai (Marowijne), Erwin Linga (Sipaliwini), fractieleider Ricardo Panka.

Lang traject afgewikkeld
Steven Relyveld, voorzitter van de centrale verkiezingscommissie, zegt aan Starnieuws dat nu een einde is gekomen aan een lange weg van voorbereiding. In 62 ressorten zijn er verkiezingen gehouden, waarna de voordrachten voor het hoofdbestuur zijn gedaan. Gilly van Holt, die het oneens was met de verkiezingscommissie, was prominent aanwezig zaterdag in Ocer. Hij was aanvankelijk gekozen tot voorzitter van ressort Blauwgrond, maar die verkiezing is ongeldig verklaard. Hij is naar de rechter gestapt, maar de zaak is gewonnen door de verkiezingscommissie. Ook Welgelegen werd in het ongelijk gesteld. Bouterse vindt het geen goede zaak deze kwestie tot bij de rechter moest worden uitgevochten.

"De verkiezingscommissie heeft ervoor gezorgd dat zaken op de juiste manier verlopen zijn. Wij hebben niks te maken met wie voorgedragen is in het hoofdbestuur. De commissie moest ervoor zorgen dat de verkiezingen volgens de regels worden gehouden", zegt Relyveld. Hij voelt zich niet aangesproken door de kritiek van voorzitter Bouterse die de samenstelling van het hoofdbestuur zwak vindt.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April