Soentik in januari definitief weg bij Onderwijs
28 Dec 2011, 16:00
foto
Robert Soentik, formeel nog directeur onderwijs, vandaag op de jaarafsluitingsbijeenkomst van Minov.


Robert Soentik zal in januari definitief plaatsmaken als directeur van Onderwijs. Deze mededeling deed minister Raymond Sapoen vandaag bij de jaarafsluiting op het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov). Soentik die ook aanwezig was, zegt aan Starnieuws dat zijn aftreden nu nog niet definitief is. Nadat in januari in de functie is voorzien, wil hij wel het een en ander zeggen over zijn periode op het ministerie en de perikelen die geleid hebben tot zijn vroegtijdig vertrek.

Sapoen zegt dat hij zich persoonlijk zal inzetten opdat er op Onderwijs een waardige directeur komt. In zijn toespraak tot de medewerkers beloofde hij op vragen van de bond dat dit streven wordt waargemaakt. Volgens Sapoen heeft het gemis van een directeur een zware wissel getrokken op hem en de rest van het management van het ministerie. “Soms moet ik me bezighouden met zaken die voor een directeur bestemd zijn in plaats van met de grote lijnen van het ministerie. Maar het is gelukt”, zegt hij.

Soentik heeft in juli van dit jaar zijn functie onder druk van president Desi Bouterse moeten neerleggen. Hij was in februari benoemd tot onderwijs directeur. Het staatshoofd stelde hem verantwoordelijk voor een geschiedenisboek voor de zesde klas lagere school. Het boek was in de vorige regeerperiode voorbereid, maar Soentik gaf opdracht de exemplaren te drukken. Soentik wordt verweten dat hij had moeten zien dat het om geschiedvervalsing gaat.
Advertenties

Saturday 22 June
Friday 21 June
Thursday 20 June