Schrijfster Ingrid Hoogervorst verzorgt gastcollege in Nickerie
08 Dec 2011, 07:30
foto
Ingrid Hoogervorst


De Nederlandse schrijfster Ingrid Hoogervorst zal vrijdag een lezing houden voor de Nickeriaanse MO-A Nederlands studenten en belangstellenden. De schrijfster, die bekend staat om haar boeken 'Polsslag', 'Spiegels' en 'Woede', heeft ook andere werken uitgegeven. De opleidingscoördinator van het vak Nederlands aan het Instituut voor de Opleiding van Leraren, Hilde Neus, heeft deze activiteit georganiseerd.

Neus vindt het belangrijk dat de studenten een goede bagage aan diversiteit in het vak meekrijgen. Het ligt in de bedoeling dat de studenten, die begin volgend jaar af zullen studeren, op een interessante en innovatieve manier kennis zullen overdragen aan de scholieren. Boeken lezen vinden meeste scholieren al een moeilijke taak. Het schrijven van een stuk of een opstel gaat nog veel moeizamer. Neus hoopt dat de studenten gemotiveerd zullen raken door de schrijfster en veel uit dit gastcollege kunnen halen.

Leerrijk
Saskia Angoelal, studente MO-A Nederlands in Nickerie, zegt aan Starnieuws dat ze blij is met de komst van de schrijfster. “We leren veel uit deze gastcolleges. We hebben ook andere schrijvers meegemaakt tijdens de opleiding. Het was fantastisch”, aldus Angoelal. Ze merkt op dat schrijven een struikelblok is op alle niveaus in het onderwijs. Ze verzorgt al jaren het vak Nederlands en weet dat scholieren niet graag schrijven. Angoelal zegt dat deze opleiding interessant is en dat ze veel geleerd heeft. Het gaat er vooral om de leerstof op een aantrekkelijke manier te presenteren aan de scholieren, zodat het niet eentonig wordt.

Hoogervorst is geboren in Amsterdam, studeerde Nederlands en Cultuurfilosofie en was van 1979 tot 1991 als lerares Nederlands verbonden aan het Gemeentelijk Gymnasium in Hilversum. Voordat ze debuteerde schreef ze recensies in de krant. Daarnaast maakte ze literaire interviews met bekende auteurs.
In 2003 gooide ze het roer om door een roman te schrijven, die onder de titel 'Woede'. De debuutroman van de criticus riep veel reacties op, het boek werd genomineerd voor de Literatuurprijs Gerard Walschap en is in Duitsland verschenen onder de titel 'Die Wut der Anderen'. In 2005 verscheen 'Spiegels', haar derde roman 'Polsslag' is in 2009 uitgekomen.
Advertenties

Saturday 13 July
Friday 12 July
Thursday 11 July