Lofuitingen bij opening International Mall of Suriname
08 Jul, 09:14
foto
President Chan Santokhi verricht de officiële opening van de International Mall of Suriname. Hij noemt het een baanbrekend project. (Foto's: René Gompers)


De International Mall of Suriname (IMS) heeft zondag officieel de deuren geopend. "De mall heeft niet alleen banen gecreëerd en collega ondernemers de kans gegeven om te groeien maar is ook een baken van schoonheid en zorgvuldig onderhoud geworden," geeft directeur Marissa Kalloe aan. "Als Surinamers mogen wij ook genieten van deze prachtige voorzieningen. Dit is meer dan alleen winkelcentrum; het is een symbool van wat wij als gemeenschap kunnen bereiken. Ik ben enorm trots om deel uit te maken van dit baanbrekend project."

Het winkelcentrum is al enige tijd actief en is met zijn opvallende architectuur en de aparte ambiance, heel snel uitgegroeid tot een locatie waar vaker hele gezinnen samenkomen. Niet alleen voor het shoppen maar ook gewoon om te wandelen of te ontspannen bij de vele buitenlandse franchises. De plek dient voor vele professionelen als een uitstekend decor bij photo shoots en video producties. IMS is ook een centrum geworden voor entertainment en kunst, steeds vaker wordt de plek geboekt voor grote evenementen en shows met artiesten uit binnen- en buitenland.

Hoewel ondernemer Soeniel Kalloe vaker wordt genoemd en geprezen als de grote visionair en motor achter het project, deelt hij de 'credit' met zijn naaste medewerkers. Hij noemt ze bij naam en ze ontvangen elk een oorkonde. Kalloe geeft aan dat het waarmaken van deze droom -een locatie waar Surinamers het gevoel konden krijgen alsof ze in het buitenland waren- niet over rozen is gegaan. Hij benadrukt dat om dromen waar te maken het essentieel is om het plan aan de Almachtige voor te leggen, een uitgewerkte visie en  geloof in de economie te hebben en omringd te zijn met de mensen met de juiste instelling.

Het winkelcentrum "met internationale allure" aan de Ringweg Zuid, is door president Chan Santokhi geopend. Ook hij is trots op wat er is neergezet. "Familie Kalloe, ik ben trots als president dat u in deze moeilijke tijd jullie durf en moed getoond hebben te investeren," geeft hij aan. " Met veel tegenslagen, maar jullie hebben doorgezet totdat dit product is neergezet." Hij merkt op dat met de oil & gas industrie, de IMS ook een zakencentrum kan gaan worden. "Deze mall gaat meeliften en men gaat misschien om een tweede of een derde vragen," stelt Santokhi. Hij benadrukt dat nu Soeniel Kalloe zijn stempel heeft gedrukt, hij mag rekenen op meer steun van de regering voor zijn andere grote plannen. Zoals een tweede internationale luchthaven dichterbij Paramaribo.
Advertenties

Monday 22 July
Sunday 21 July
Saturday 20 July