Rusland: NPS focust zich op voldoende zetels halen
08 Jul, 01:05
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland spreekt het congres toe.


Tijdens een zondag gehouden congres van de Nationale Partij Suriname (NPS) heeft voorzitter Gregory Rusland opgeroepen voor goed bestuur na de verkiezingen van 25 mei 2025. Hij voerde aan dat hieraan een groot gebrek is. De regering komt gemaakte beloften niet na en is onbetrouwbaar. Dit is de reden geweest dat de NPS uit de coalitie is gestapt. Er was geen uitzicht op verbetering, ondanks de vele signalen die zijn gegeven. Rusland benadrukte opnieuw dat er veel nepnieuws wordt verspreid. De NPS heeft geen enkel besluit genomen voor samenwerking met welke partij dan ook. De focus van de groene partij is om voldoende zetels te halen om een prominente rol in de komende regering te kunnen vervullen.

De verslagen van de penningmeester en secretaris zijn door het congres goedgekeurd, terwijl er enkele minimale wijzigingen zijn aangebracht in de statuten. Rusland voerde aan dat de partij alle districten aandoet om de visie van de bevolking te horen over de ontwikkeling en de noden. Hij merkte op dat de nood heel groot is bij de mensen. Sommige problemen zijn op te lossen zonder dat het gaat om geld. Het gaat om goed bestuur dat ontbreekt.

Rusland benadrukte dat het uittreden van de NPS uit de regering, de partij goed heeft gedaan. Steeds meer mensen sluiten zich aan bij de partij. De NPS is aan het groeien. Daarom zijn tegenstanders volgens hem bezig nepnieuws over de NPS en NPS'ers te verspreiden. Daarom wordt bewust verwarring gezaaid. De NPS heeft samen met de NDP en de BEP besloten om een platform op te richten voor het monitoren van de verkiezingen. Er mag geen fraude plaatsvinden. Ook andere buitenparlementaire partijen zullen worden uitgenodigd om deel te nemen. De partij alleen kan geen ruim 650 stembureaus over het hele land monitoren. Mensen maken misbruik hiervan om aan te geven dat de NPS met de NDP gaat samenwerken.

De partijleider riep de leden op om zich niet op een dwaalspoor te laten brengen. Er moet hard gewerkt worden om als grootste partij uit de bus te komen, zodat er weer goed bestuur komt in het land, waarbij er vertrouwen is in de regering. Hij voerde aan dat de NPS een trackrecord heeft van 78 jaren. De periode waarin de partij de leiding had van het land is er goed bestuur gevoerd. De partij moet het roer weer overnemen opdat er weer vertrouwen zal zijn dat het land goed bestuurd zal worden, stelde Rusland. 

Advertenties

Monday 22 July
Sunday 21 July
Saturday 20 July