Steven Reyme herkozen als voorzitter van A20
24 Jun, 07:17
foto
Het nieuwe bestuur van A20. Voorzitter Steven Reyme (rechts) is herkozen. De partij heeft zaterdag een congres gehouden waar de bestuursverkiezing heeft plaatsgevonden.


Steven Reyme is zaterdag tijdens het congres van de partij herkozen als voorzitter van Alternatief 2020 (A20). In het nieuwe bestuur is een groot deel van de bestuursleden teruggekeerd. Reyme beloofde nadat hij opnieuw het mandaat kreeg van het congres om de partij verder te leiden dat hij zich zal inzetten voor een rechtvaardiger Suriname. Hij deelde mee dat er nauwer samengewerkt zal worden met partner DOE.

Naast Reyme maken deel uit van het nieuwe bestuur:
Graciëlla Chin A Foeng-Hardjopawiro: secretaris
Henk Lemmert: penningmeester
Meredith Leter: commissaris
Guno Polak (Para): commissaris
Jan Betterson (Marowijne): commissaris
Polak en Betterson zijn nieuw in het bestuur.

Naast het hoofdbestuur werd ook de Jongerenraad van A20 geïnstalleerd, met Leann Prins als voorzitter. De overige leden zijn: Richard Pinas, Joël Wirodikromo, Tachana Brown, Angelina Dinmohamed, Sercio Monkau en Grabiella Bendanon.

Reyme benadrukte het belang van de strijd tegen onrecht en rancune. Hij hekelde de jarenlange intimidatie van andersdenkenden en voerde de noodzaak aan om de grondwet te respecteren. Investeren in de jeugd, onderwijs en ouderen vormen speerpunten in de visie van Reyme.

A20 streeft naar verkiezingswinst in samenwerking met partnerpartij DOE. Gesprekken om de samenwerking te intensiveren zijn reeds vergevorderd. De partijleden toonden zich vastberaden om Suriname naar grotere hoogten te tillen. Reyme sloot af met het volgende citaat: "Ik ben geen politicus, maar een leider die zich bij de groep politici heeft gevoegd".
Advertenties

Monday 22 July
Sunday 21 July
Saturday 20 July