NDP: Ied-ul-Adha te midden van armoede en werkloosheid
17 Jun, 10:37
foto


Suriname staat op dit moment op de 6e plaats van de meest armste landen van de wereld. Vanaf juli 2020 heeft het huidige regeringsbeleid in een paar maanden het overgrote deel van het volk arm gemaakt waardoor 70% van de Surinamers nu onder de internationale armoedegrens leeft. Alle prijzen zijn vanaf het aantreden van deze regering immers met 600-1000% verhoogd terwijl de salarissen niet voldoende stijgen waardoor het volk elke dag armer wordt. 

Was de inflatie in 2019 nog 4.2% en de koers voor de vreemde valuta SRD 7.50 voor een US$ is het nu SRD 32 voor een US$. President Santokhi had 9 juni 2021 nog tot dag van jaloezie uitgeroepen want zo goed zou het vanaf die dag gaan. Het was weer eens de zoveelste loze belofte. Nu zijn wij 3 jaren verder en de situatie in het land is alleen maar erger geworden.

De werkloosheid is ten opzichte van 2020 met bijna 100% gestegen, met name de jeugdwerkloosheid, en de regering doet nog steeds niets om het tegen te gaan, terwijl het creëren van werkgelegenheid de primaire taak is van elke regering. De regering Santokhi/Brunswijk voert een duidelijk arbeidsonvriendelijk beleid en dat wordt nu weer bevestigd met het blokkeren van een duizendtal landsdienaren hun salaris. Een actie waar ook de minister van Binnenlandse zaken Bronto Somohardjo een dikke vinger in de pap heeft. De volgende stap zal zeker zijn opdoeken van het ministerie van Arbeid net zoals deze regering ook al het ministerie van Sport en Jeugdzaken heeft opgedoekt en de beleidsgebieden ergens geplaatst waar ze niet uit de verf komen omdat ze er ook niet thuis horen.

Onder deze omstandigheden is het niet makkelijk om Ied Ul-Adha en Vaderdag te vieren. Het is duidelijk dat waar er beloofd was dat het volk geen offers zou hoeven te brengen, dat vanaf het aantreden van de regering Santokhi/Brunswijk hier niets van terecht is gekomen. Zij hebben bewezen dat ze geen gevoel hebben als het gaat om het brengen van offers. Waar de Koran leert dat de bij Ied-ul-Adha te brengen offers verdeeld moet worden onder de armen, de buren en de familie zien wij dat deze regering duidelijk geen boodschap aan heeft en alleen met familie & friends bezig is en het volk maar laat pinaren. Het is daarom tekenend dat de president van het land juist bij het Offerfeest en met Vaderdag niet in het land aanwezig is.

In ieder geval hoopt de Nationale Democratische Partij (NDP) van ganser harte dat ondanks de erbarmelijke situatie waarin de regering met het IMF het land in heeft gestort de moslimgemeenschap een gedenkvolle Ied-ul-Adha heeft.
Advertenties

Monday 22 July
Sunday 21 July
Saturday 20 July