OWOS bij regeringsgebouw; wil oplossing geschil EBS
12 Jun, 11:07
foto
Leden van de OWOS bij het regeringsgebouw. Na een maand van actievoeren wordt verwacht dat er eindelijk een oplossing komt in het geschil bij de EBS. (Foto: René Gompers)


De leden van de OWOS, de bond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) staan bij het regeringsgebouw. Waarnemend president Ronnie Brunswijk gaat de bond en een delegatie van de Unie van Assertieve Vakbonden (UvAV) ontvangen. Vandaag moet er een oplossing worden bereikt over het geschil bij EBS, dat al een maand duurt.

De vakbond verwacht dat uit het gesprek met de waarnemend president een oplossing wordt bereikt. De afgelopen dagen zijn diverse overlegmomenten geweest. Ook was er een onderhoud met president Chan Santokhi voordat hij naar Bahama's is vertrokken. Er zijn over en weer voorstellen gedaan, die gefinaliseerd moet worden door de waarnemend president.

OWOS wil niet alleen dat het ontslag van voorzitter Marciano Hellings wordt teruggedraaid, maar ook de cao-onderhandelingen moeten worden opgestart. De vorige cao is maanden geleden reeds geëxpireerd. Lloyd Pool secretaris van de UvAV verklaarde tegenover journalisten dat er nu een oplossing moet komen. Vakbondsrechten worden vertrapt en er is nauwelijks ondersteuning gekomen van onder andere Ravaksur en andere vakbonden. Daarom is besloten de strijd van lidbond OWOS over te nemen en fysieke ondersteuning te bieden.

Het gesprek met de waarnemend president wordt nu afgewacht. Hij is nu in gesprek met de algemeen directeur van EBS, Leo Brunswijk en de voltallige directie.
Advertenties

Tuesday 16 July
Monday 15 July
Sunday 14 July