Oud-CEO Suralco Henk Ramdin overleden
20 Apr, 11:52
foto
Henk Ramdin
21.04.1939 - 19.04.2024


Ir. Henk Ramdin, gewezen Suralco-directeur, is niet meer. De 84-jarige is gisteravond tegen half 12 heengegaan, bevestigt zijn jongere broer Lando Ramdin tegenover Starnieuws.  

Henk heeft 35 jaar gewerkt bij Suralco. Vanaf na zijn afstuderen tot zijn pensionering. Lando vertelt dat Henk op 17-jarige leeftijd nadat hij zijn studie had afgerond op de middelbare school in Suriname vertrok naar Nederland om zijn studie voort te zetten.  Voordat hij zijn bul in handen kreeg, werd hij al gecontracteerd door de bauxietgigant.

Henk heeft zijn studie metaalkunde aan de Technische Hogeschool Delft afgerond. Vanaf dat moment heeft hij 35 jaren onafgebroken tot aan het begin van deze eeuw bij de Suralco gewerkt. De laatste 14 jaar was hij de managing director (1987-2000). Nationaal en internationaal werd hij gezien als kenner van de geïntegreerde aluminiumindustrie.

Volgens Lando heeft Henk een geweldige carrière loopbaan gekend bij Suralco. Los van het feit dat hij Suralco Suriname in het buitenland mocht vertegenwoordigen, trad hij ook op als vertegenwoordiger van de moederorganisatie in Pittsburgh tijdens internationale aangelegenheden.

Dit maakte dat Henk zeer zakelijk was, maar tegelijkertijd iemand die van zijn familie hield en ondersteunde waar mogelijk. Hij was een vriendelijk mens. Lando vertelt dat sinds de jaren 1984 en 1985 Suralco de tent wilde sluiten in Suriname, maar door Henk zijn interventie is het niet zover gekomen. In die periode werd hij aangesteld als General Manager. Een tegenvaller was de binnenlandse oorlog die in 1986 uitbrak. De oorlog had veel impact op de bedrijfsvoering, maar desalniettemin heeft Henk toch goed leiding kunnen geven aan de organisatie.

Henk heeft eerder zijn vader en zoon ten grave moeten dragen. Voordat zijn zoon stierf stond hij nog een nier af aan Henk die te maken had met nierfalen.

Henk die morgen 85 jaar zou worden, laat een zoon, een dochter en kleinkinderen achter.
Advertenties

Friday 03 May
Thursday 02 May
Wednesday 01 May