Nieuwe vakcentrale van strategische bonden in de maak
14 Apr, 00:02
foto


Naast de vakcentrales: PWO, CLO, de Moederbond, C-47, COL en OSAV komt er binnenkort een nieuwe vakcentrale erbij. De trekkers van deze vakcentrale zijn onder andere de vakbondsleiders Lloyd Pool (Academisch Ziekenhuis Paramaribo) en Marciano Hellings (bond bij de NV Energie Bedrijven Suriname).

Starnieuws verneemt dat de proclamatie van de nieuwe vakcentrale nog deze maand, na 22 april, plaatsvindt nadat de individuele bonden op de hoogte zijn gesteld. De Moederbond, CLO, OSAV en C-47 zullen bonden kwijtraken die zich zullen aansluiten bij de nieuwe vakcentrale. De trekkers willen in dit stadium nog niet in de pers treden.

De nieuwe vakcentrale richt zich op strategische bonden, zoals de nutsbedrijven. De vakcentrale wordt opgericht omdat de gevestigde vakcentrales onvoldoende de belangen van de werkende klasse zouden behartigen. Daarom vinden zij dat er een nieuwe wind moet waaien.

Na de proclamatie zullen diverse vakbonden worden geïnteresseerd om 'gevestigde vakcentrales' de rug toe te keren en zich aan te sluiten bij de nieuwe vakcentrale.
Advertenties