Onzinnig te geloven in nieuwe of bundeling kleine partijen als oplossing (1)
14 Apr, 05:10
foto


Zoeken naar een goed politiek alternatief in Suriname is net als zoeken naar water in een woestijn. Je gaat het niet vinden. Waarom niet? De Surinaamse samenleving is verziekt. Uit die verziekte samenleving gaat er niks komen. Je moet de samenleving “reinigen”.
 
Nieuwe
De mensen in de politieke partijen komen allemaal voort uit een en dezelfde verziekte samenleving. Suriname is net als een vijver waar het water vervuild en zuurstofarm is, het water wordt niet ververst maar verder vervuild door de afvoer vanuit de politieke partijen. Als je uit de vijver een nieuwe emmer water haalt dan heb je nog steeds vervuild water. Dus waarom in hemelsnaam denkt men in Suriname dat een nieuwe partij de oplossing zal brengen? Die nieuwe partij komt uit dezelfde vijver met dezelfde kwaliteit als alle andere eerdere partijen. 

Het bewijs hiervoor leveren zij zelf. Ze doen hetzelfde als al de andere bestaande partijen want ze komen niet gelijk (!) met een visie op de ontwikkeling van het land, ze komen niet met een ontwikkelingsplan, ze komen niet met een onderbouwing van hun “trackrecord”, ze komen slechts met een logo, vlag en kleur en een “sprookje” van nieuw zijn. Hun stijl en aanpak is het zelfde namelijk populistisch afgeven op de andere partijen en populair meedeinen op alles wat wij al weten. Wat is dan zo anders? Niks!! Overigens, de mensen in die nieuwe partijen komen vaak zelfs uit de bestaande partijen of hebben al eerder ergens in een partij meegedaan. Dus waarom denkt men in Suriname dat een nieuwe partij de oplossing is voor Suriname?



Bundeling
Bundeling van partijen zal ook niks brengen. “Rommel” is rommel en “rommel” bij elkaar maakt het niet beter op. Bijna alle partijen hebben al een keer in het machtscentrum gezeten. Hebben ze toen moeite genomen om inhoudelijk een visie te presenteren? Ik heb het niet eens over hun prestatie. Ik heb het over simpel een visie en plan te presenteren. Er zijn kleine partijen die nog nooit in het parlement zijn geweest maar ze bestaan al een tijd en hebben al meegedaan aan verkiezingen. Zij hebben alle tijd gehad om een visie en plan te presenteren maar nooit gedaan. Geen moeite gedaan. Lamlendig? Gaan deze partijen bundelen en dan komt het goed? Waarom willen wij dat zo graag geloven? Wij werken zelf mee aan bedonderen van het volk door politieke partijen.

Gebrek
Waarom verbaast het niemand dat al die politieke partijen in deze moderne tijd niet eens de moeite nemen om een website te hebben en die up-to-date te houden? Als ze dat niet eens kunnen, waarom willen wij zo graag geloven dat ze het land kunnen ontwikkelen? Waarom kunnen de bestaande partijen geen inhoud presenteren en op hun website plaatsen?

De oplossing van het probleem in Suriname is dus niet nog een partij of bundeling van partijen, dus niet nog een emmer water uit de vervuilde vijver maar een grote filter om het vervuild en zuurstofarm water te filteren en op te schonen. Dat wil zeggen een filter om de bestaande partijen en mensen “lek te prikken” en kritischer door te vragen en geen ruimte te geven om weg te komen met “praatjes, lege verhalen en zinloosheden” en “keihard” aan te geven dat wij nu plannen en visie zoeken. Voor andere “sprookjes” is er geen zendtijd en aandacht meer.

 

Het wordt tijd dat men in Suriname de nadruk legt op de inhoud. Het wordt tijd dan men in Suriname kritisch wordt op elkaar en elkaar doorvraagt en bevraagt op de inhoud. Wie gaat dat doen? De Media, de Commentatoren en Analisten (MCA) komen helaas zelf ook uit die zelfde verziekte samenleving en werken mee aan praatjes in plaats van vragen naar inhoud. Sterker nog, veel van de MCA’s promoten de politici uit die verziekte samenleving maar ze klagen de hele dag over problemen in het land.

Wat is inhoud en de oplossing dan?
In deel 2 meer over inhoud en oplossing om uit de verziekte samenleving te komen.

Hikmat Mahawat Khan
Advertenties

Monday 29 April
Sunday 28 April
Saturday 27 April