Ook voortvluchtige veroordeelde Iwan Dijksteel op Interpol-site
13 Mar, 17:02
foto


Niet alleen ex-president Desi Bouterse (78), maar ook zijn ex-lijfwacht Iwan Dijksteel (71) prijken nu op de Interpol-site. Beide mannen die veroordeeld zijn in het 8 Decemberstrafproces zijn ondergedoken en voortvluchtig. Bouterse moet een straf van 20 jaar uitzitten, terwijl Dijksteel 15 jaar moet brommen.

Het Openbaar Ministerie (OM) zegt dat het een officieel proces in gang heeft gezet om gebrui te maken van het instituut Interpol voor de internationale signalisering van deze twee veroordelen. Op bevel van de procureur-generaal werden zij nationaal al opgespoord. Nu zijn de veroordeelden Desi Bouterse en Iwan Dijksteel dus ook opgenomen in de Interpol Red Notice lijst.

Het OM heeft de medewerking van het publiek ingeroepen en de internationale gemeenschap om informatie te verstrekken over de huidige verblijfplaats van deze twee veroordeelde mannen.


Individuen die relevante informatie hebben, kunnen contact opnemen met de Militaire Politieafdeling Recherche via het telefoonnummer 477642/ 472221, het Command Center op 115, of het Interpol General Secretariat.

Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April