DNA-lid Wang wil opheldering over ontvangst goud vp
24 Jan, 00:36
foto
Vp Ronnie Brunswijk houdt de schaal met goud (insert) vast die hij van twee werknemers in ontvangst neemt.


Assembleelid Chuanrui Wang (VHP) heeft opheldering gevraagd over een video die circuleert op social media, waarbij vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk zijn aandeel van goud ontvangt. Twee goudzoekers overhandigen een schaal met goud aan Brunswijk. De vp maakt de opmerking dat het om de eerste betaling gaat van 2024.

Brunswijk zegt in de video dat hij het werk in orde heeft gemaakt en de eerste betaling voor dit jaar krijgt. Dit is voor Bigi Bravo. Hij zal ook de verkiezing ermee financieren. De twee goudzoekers prijzen Brunswijk als leider. Hij is de beste leider, voeren ze aan.

Wang zei gisteren tijdens de begrotingsbehandeling dat er steeds wordt gesproken over de ordening van de goudsector. Zeker na de ramp in Matawai is het een noodzaak dat de ordening daadwerkelijk komt. Dan blijkt uit beelden op social media dat de regeringsfunctionaris die belast is met de ordening goud in ontvangst neemt. Hij wil dat de vp opheldering geeft aan het parlement. Wang wil niet geloven dat het waar is wat hij op de beelden heeft gezien. 

Het Assembleelid citeerde artikel 94 van de grondwet:
De President en de Vice-President oefenen naast hun ambt geen andere politiek-bestuurlijke overheidsambten uit, bekleden geen functies in het bedrijfsleven of in de vakbeweging en oefenen evenmin andere beroepen uit.

Wang vroeg de vp beleefd om verantwoording af te leggen. Hij citeerde een Chinees spreekwoord, dat vertaald neerkomt op "de ambtenaren mogen wel brand stichten, terwijl gewone burgers niet toegestaan is om een lamp aan te steken."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May