2 slurven voor Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven
05 Jan, 12:46
foto
Vijay Chotkan, directeur van NV Luchthavenbeheer


Een van de doelstellingen uit het programma Vision 2030 van NV Luchthavenbeheer is dat er binnen niet al te lange tijd twee airbridges (slurven) moeten komen te staan op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven. Dit plan ontvouwt directeur Vijay Chotkan aan Starnieuws. Hij laat optekenen dat de Covid pandemie voor enorme problemen heeft gezorgd binnen de sector, waardoor het bedrijf een inhaalslag moest plegen. Volgens hem biedt dit jaar positieve vooruitzichten mits externe factoren niet anders beslissen. 

Chotkan benadrukt dat het hebben van een airbridge tegenwoordig een vereiste is en geen luxe. De dienstverlening moet steeds beter worden. Als voorbeeld neemt hij de regenperiode.” Wanneer het regent is het Leiden in last om kwalitatieve dienstverlening te bieden aan de passagiers, maar met een airbridge zijn alle ongemakken meteen weggewerkt,” beklemtoont Chotkan.

Voorts geeft de topman van NV Luchthavenbeheer aan dat er ook nog een terminal bijgebouwd zal worden. Dit houdt in dat de luchthaven uitgebreid moet worden. Op de vraag of dit niet haaks staat tegenover de inheemsen die in de directe omgeving wonen en vaker zich hebben uitgesproken hierover, zegt Chotkan dat sinds 2013 de luchthaven een beschikking in handen heeft waarbij ruim 900 hectare in grondhuur is afgestaan aan de organisatie. Volgens Chotkan zijn de wettelijke procedures in acht genomen en zaken hebben op een valide basis plaatsgevonden. 

Chotkan legt hij uit dat de toenmalige regering reeds een bepaalde visie had over de luchthaven, anders was de aanvraag niet in behandeling genomen. Naar zijn zeggen blijkt er een misvatting te zijn in deze kwestie. Hij vertrouwt erop dat deze zaak door tussenkomst van de regering transparant afgehandeld zal worden, waarbij alle partijen de vredespijp kunnen roken en als volwaardige partijen uit elkaar kunnen gaan. Chotkan blijft erbij dat de uitbreidingen van de luchthaven wel noodzakelijk zijn gezien de ontwikkelingen die zich voordoen bij de kust van Suriname over de olie- en gasindustrie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May