President geïnformeerd over actuele situatie Defensie en leger
15 Dec, 16:39
foto
Minister Krishna Mathoera en de leiding van het Nationaal Leger informeren de president over de actuele situatie. De ondersteuning in behoud orde, rust en veiligheid kwamen ook aan de orde.


President Chan Santokhi is geïnformeerd over de stand van zaken binnen de Defensieorganisatie en het Nationaal Leger. Minister Krishna Mathoera heeft samen met de legerleiding de president donderdag tijdens het reguliere overlegmoment geïnformeerd over de actuele situatie. De rol van het leger in de bescherming van ons grondgebied en de ondersteuning aan andere autoriteiten om orde, rust en veiligheid te handhaven, zijn benadrukt. Ook kwamen onderwerpen zoals ondersteuning aan kwetsbare groepen en investeringen in het leger aan bod.

Het staatshoofd kreeg een uitgebreid overzicht van de interne reorganisatie binnen het leger, inclusief bevoegdheden en uitbreiding daarvan. Er werd ook gekeken naar de verhoudingen van de veiligheidsinstituten ten opzichte van andere organisaties. Minister Mathoera benadrukte de beschermende rol van het leger van flora, fauna en natuurlijke hulpbronnen, zowel in het binnenland als op ons maritiem gebied, en benoemde uitdagingen bij grenscontroles.

Daarnaast besprak inspanningen om de zichtbaarheid van het Nationaal Leger te vergroten, niet alleen in het kustgebied maar in heel Suriname, om het gezag van de overheid te versterken. Ze pleitte voor meer mobiliteit op land, water en in de lucht, waarbij investeringen in materiaal en materieel cruciaal zijn, meldt de Communicatiedienst Suriname.

President Santokhi deed voorstellen om investeringen aan te trekken en het leger afdoende uit te rusten. Hij vroeg de leiding ook met voorstellen te komen om middelen vrij te maken voor het legerpersoneel en benadrukte de toenemende spanningen in de regio en het Midden-Oosten. Santokhi verzocht de legertop na te denken over mogelijke gebeurtenissen en de impact daarvan op Suriname, om het leger beter voor te bereiden.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May