Raghoebarsing over US$ 170 miljoen lening: Overlegd met IMF
14 Dec, 08:41
foto
Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën & Planning en IDB-vertegenwoordiger Adriana La Valley met de getekende documenten.


Deze week heeft Suriname twee leningsovereenkomsten met de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) getekend voor een totaalbedrag van US$ 170 miljoen. Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën & Planning zegt dat de leningen vooraf goed worden besproken met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Ze passen in het traject van het IMF-programma.

IDB-vertegenwoordiger voor Suriname, Adriana La Valley, merkt op dat Suriname op het juiste spoor is. Ze zegt dat IDB het land ondersteunt met financiële middelen en programma’s zodat er ook betere besluiten genomen kunnen worden. Een van de leningen betreft een bedrag van US$ 150 miljoen ter ondersteuning van hervormingen op het gebied van overheidsmanagement en transparantie van bestuur. Voor de negende volks- en woningtelling in 2024 is US$ 20 miljoen door de IDB beschikbaar gesteld. De IDB-functionaris zegt dat de steun aan Suriname ook bedoeld is om macro-economische stabiliteit tot stand te brengen. Zij spreekt van een sterk partnerschap tussen de IDB en Suriname.

De minister merkt op dat men zich terecht afvraagt of de regering niet te veel leningen neemt. “Er is geen sprake van dat Suriname wordt overladen met leningen”. Ze lopen in goede gemeenschap met het IMF en zitten in het framework dat we met het IMF bespreken. Dus voordat wij leningen sluiten met de IDB, zijn ze goed doorgepraat met het IMF. Die is dus op de hoogte en heeft ze ook samen met ons doorberekend”, zo legt minister Raghoebarsing uit via de Communicatiedienst Suriname. Hij voegt eraan toe dat er niet onbezonnen leningen worden genomen om de middelen vervolgens op te maken aan lonen of luxe. “Het belangrijke is dat je leningen goed besteedt en investeert in ontwikkeling van sectoren. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May