NPS richt zich op hoop en voorspoed
24 Nov, 22:50
foto


Suriname werd op dinsdag 25 november 1975 een onafhankelijke Republiek. Op die datum werd de statutaire en koloniale band met het Koninkrijk der Nederlanden definitief verbroken. Suriname werd een Republiek, daaraan voorafgaand vond in de Tweede en Eerste Kamer in Nederland een bijzonder debat plaats in aanwezigheid van een afvaardiging uit de toenmalige Staten van Suriname.
 
De herdenking van de onafhankelijkheid heeft voor de Nationale Partij Suriname (NPS) een speciale betekenis, omdat haar toenmalige voorzitter en icoon  Henck Arron samen met andere nationalistische partners de onafhankelijkheid realiseerde. Arron was gedurende het totale proces vastberaden om de onafhankelijkheid (Srefidensi) voor land en volk te verwezenlijken. Hij was instaat om andersdenkenden, maar vooral diegenen die de onafhankelijkheid om politieke redenen niet zagen zitten, op het allerlaatste moment  aan zijn kant te krijgen.
 
De NPS richt zich aan de vooravond van de 48e onafhankelijkheidsdag van ons land op hoop en voorspoed. Een toekomst waar Suriname de algehele malaise en ellende van het afgelopen decennium eindelijk achter zich kan laten. Een toekomst waarbij de NPS wederom zoals eerder, ons land uit de blubber waarin het verzeild is geraakt zal helpen halen. Het hoort niet dat een land met een kleine bevolking en rijk aan groen, geel, rood, blauw en zelf zwart goud, terecht is gekomen in een situatie waarin die tot een van de armsten op het westelijk halfrond wordt gerekend.
 
De samenleving staat sinds de onafhankelijkheid wederom voor een enorme ontwikkelingsuitdaging, maar de NPS gaat die wederom niet uit de weg. Integendeel,  de partij is de enige die bekend staat om, steeds  als het slecht ging met Suriname, dit land weer op het juiste en duurzame ontwikkelingspad terug te krijgen.
 
De idealen van de onafhankelijkheid en de NPS zijn synchroon en staan nog steeds recht overeind. Centraal blijven een sterke democratie, goed, integer en verantwoordelijk bestuur, een solide rechtstaat, de bescherming van de fundamentele mensenrechten, innovatie en de duurzame ontwikkeling van de Republiek Suriname.
 
De NPS feliciteert alle Surinamers en roept iedereen op om gezamenlijk te bouwen aan een voorspoedige en welvarende natie staat SURINAME.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May