Buurtmanagers krijgen bromfiets voor hun werk
20 Nov, 23:02
foto
Buurtmanagers van verschillende buurten zullen hun mobiliteit vergroten. Zij hebben hiertoe bromfietsen gekregen, die duidelijk herkenbaar zijn. (Foto: KPS)


De mobiliteit van buurtmanagers van de verschillende ressorten is vergroot met de aanschaf van bromfietsen. De buurtmanagers kunnen nu makkelijker en beter hun werkzaamheden uitvoeren. De korpsleiding heeft in haar beleid opgenomen dat er een substantiële verbetering komt van de maatschappelijke problemen en de interactie van de samenleving. 

De bromfietsen zijn duidelijk herkenbaar, omdat ze voorzien zijn van een dienstkenteken nummerplaat (blauwe kentekenplaat). Ook zijn de bromfietsen beplakt met het korpslogo en het  woord POLITIE is duidelijk zichtbaar. De landelijke coördinator, de inspecteur van politie 2e klasse Henry Kia impliceert dat de buurtmanager een ruimer gebied binnen hun desbetreffende verzorgingsgebied kan aandoen om in contact te zijn met de gemeenschap, meldt de Public Relations van de politie. 

Een buurtmanager is een politieagent die fungeert als schakel tussen de mensen in de buurt of wijk en de politie. Verder nog  houdt de buurtmanager zich bezig met algemeen politiewerk, zoals surveilleren op straat en het onderzoek van overtreders van de bijzondere wetten. De buurtmanager werkt samen met het basisteam aan een veilige wijk en is vaak het eerste aanspreekpunt bij problemen voor inwoners en ondernemers in de wijk. De buurtmanager is een ervaren politiefunctionaris die samen met zijn collega’s van het basisteam werkt aan een veilige wijk door handhaving en opsporing.
Advertenties

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May