Rayan Nannan en Aroen Jadoenathmisier nieuwe ambassadeurs
19 Nov, 21:49
foto
President Chan Santokhi geflankeerd door de nieuwe ambassadeurs Aroen Jadoenathmisier en Ryan Nannan. (Foto: Kabinet van de President)


Ryan Nannan is beëdigd tot ambassadeur met als standplaats Parijs en Aroen Jadoenathmisier gaat naar Genève.  President Chan Santokhi heeft hen vandaag beëdigd in deze functies. Dit staat vermeld op de Facebook-pagina van het staatshoofd, waar diverse berichten eerst gepubliceerd worden, zonder de media op de hoogte te stellen.

Suriname heeft met Frankrijk een intensieve en uitgebreide samenwerking op verschillende gebieden, waaronder personen- en goederenverkeer, onderwijs en cultuur, gezondheid, handel, economie en milieu. Ook is het vestigen van een Permanente Missie in Genève, een weloverwogen besluit geweest van de regering. De Permanente Vertegenwoordiging van Suriname bij de VN en andere internationale organisaties in Genève, heeft als voornaamste taak om de belangen van Suriname op het gebied van mensenrechten, migratie en vluchtelingenvraagstukken, alsook de samenwerking op het gebied van duurzame ontwikkeling, klimaatverandering en milieubescherming te behartigen. 

Deze ambassadeurs hebben tot taak de diplomatieke banden van beide landen verder uit te diepen en te verstevigen. De president wenst de nieuwe diplomaten heel veel succes toe bij de uitoefening van hun ambt en zij mogen daarbij rekenen op de ondersteuning van de Surinaamse regering.
Advertenties

Thursday 25 July
Wednesday 24 July
Tuesday 23 July