Platenlabel LEMON VYBZ wil toon zetten ontwikkeling popmuziek
20 Nov, 09:35
foto


“Ons doel is niet alleen om de toon te zetten, maar ook een cruciale rol te spelen in het professionaliseren van de Surinaamse popmuziek”, zegt Chermain Pansa labelmanager van de in oprichting zijnde platenlabel LEMON VYBZ Records. “We willen ook dat Surinaamse artiesten geld verdienen met streaming. Vandaar dat de focus gericht is op muziekdistributie wereldwijd op Spotify, Apple Music, Tidal, Youtube Music, Google Play en meer.”

100.000 streams (Europese streams) heeft volgens Pansa een waarde van €320.- Kater Karma de eerste artiest van het label doet het uitstekend op SPOTIFY met 600.000+ streams voor zijn hitsingle ‘KIYOO’ en 500.000+ streams voor ‘Fa Un De Ya’ een samenwerking met Kenny B. Een totaal van 1 miljoen plus voor deze tracks. “Karma is het bewijs dat je wel van muziek kunt verdienen. Alleen moet je het professioneel aanmaken”, benadrukt de labelmanager. De officiële launch van LEMON VYBZ, die ook de mijlpaal van 100.000 subscribers op YouTube heeft gehaald, zal in de eerste helft van 2024 plaatsvinden in een speciaal event met genodigden uit het bedrijfsleven en prominenten uit de muziekwereld.

Getekend worden bij een label, een droom van veel artiesten. De Labelmanager van LEMON VYBZ Records, legt uit hoe je wordt getekend bij het label en welke deals er mogelijk zijn. “LEMON VYBZ kan je met verschillende zaken helpen, afhankelijk van de deal die je maakt. Distributiedeals, marketingplannen opstellen en uitvoeren is een van de activiteiten. We gaan ervoor zorgen dat je release goed zichtbaar is en gepromoot wordt op verschillende muziekplatformen.  Dit is niet alles. Media aandacht generen is een belangrijk onderdeel van het marketingplan.”

Pansa vertelt dat een artiest interessant wordt voor het label op het moment dat je opvalt, er moet iets gaande zijn rondom de artiest. “Je kunt bijvoorbeeld opvallen doordat je vernieuwende muziek uitbrengt. Daarnaast geeft de labelmanager aan dat je een betere onderhandelingspositie kunt krijgen op het moment dat je al resultaten hebt geboekt op eigen kracht, bijvoorbeeld: een X aantal streams of een groot bereik op social media. LEMON VYBZ Records gaat ook doen aan talentenontwikkeling. Voorafgaand aan de introductie zullen via de socialmedia kanalen van het label diverse promo’s plaatsvinden om het publiek warm te houden.
Advertenties

Saturday 22 June
Friday 21 June
Thursday 20 June