Openbaar Ministerie lanceert slachtoffersloket
08 Nov, 08:48
foto


Het Openbaar Ministerie (OM) wil met de lancering van het zogenaamde ‘slachtoffersloket’, slachtoffers tijdens de opsporings-, vervolgings- en executiefase een professionele behandeling bieden. Dit loket moet ervoor zorgen dat informatie wordt verstrekt aan slachtoffers en/of de nabestaanden, met als uitgangspunt dat zij zo snel mogelijk duidelijke en relevante informatie krijgen. Het loket wordt vandaag gelanceerd.

Het OM schrijft in een persbericht dat het slachtoffer bij hem in beeld komt zodra de zaak is geregistreerd op het Parket. Het OM geeft aan zich ervan bewust te zijn dat de focus meer wordt gelegd op de verdachte en dat slachtoffers niet of in mindere mate worden betrokken in het strafproces. Ook de slachtoffers willen weten wat er met hun zaak is gebeurd of zal gebeuren; zij kunnen zich nu hiervoor wenden tot het loket.

De medewerker van het Slachtofferloket neemt op verzoek van de zaaksofficier van Justitie contact op met het slachtoffer of de nabestaande en informeert hen over het strafproces. Slachtoffers of nabestaanden kunnen ook zelf een gesprek aanvragen bij het slachtoffersloket.

Er kunnen verschillende redenen zijn om een gesprek aan te vragen, schrijft de Public Relations van het OM. Zo kan er onder meer gesproken worden over de beslissing om een zaak te vervolgen of te niet te vervolgen, wat men kan verwachten tijdens de rechtszaak, de mogelijkheid om tegen een vonnis in beroep te gaan, of een betalingsregeling met de verdachte.

Het loket is gelegen aan de Limesgracht 92 en te bereiken op het nummer 405570 tst4071 en 7457463. De aanmelddagen zijn dinsdag en donderdag.
Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May
Tuesday 30 April