Schutter dodelijk schietincident ingerekend
15 Oct, 02:56
foto


De man die vrijdag C.B. (38) heeft doodgeschoten aan de Waaldijkstraat, is aangehouden en in verzekering gesteld. Bij de aanhouding heeft de politie vuurwapengeweld gebruikt. De verdachte heeft schotverwondingen aan zijn benen opgelopen. Het gaat om I.J. (32) die in Guyana wordt gezocht voor moord. Nadat hij de dodelijke schoten gelost had, reed hij weg in een grijze personenauto. 

Uit het tactisch onderzoek van de afdeling Kapitale Delicten kwam C.R. in beeld, met wie de schutter na de daad met hoge snelheid de plek had verlaten. De verdachte C.R. werd in samenwerking met het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) vrijdagavond  opgespoord en aangehouden. Na speurwerk van de leden van Kapitale Delicten en de interventie eenheid van RBTM is die zelfde avond de schutter I.J. aan de Dambordstraat in het ressort Latour gesignaleerd en aangehouden. Op de schutter werden aangetroffen en in beslag genomen een vuistvuurwapen van het merk Barretta met een patroonhouder inhoudende 15 scherpe patronen kaliber 9 mm.

Volgens het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken dat de verdachte I.J. samen met zijn vriend C.R. en twee vrienden van C.R. waren in de Connection Latina bar aan de Hoogestraat (Eugene Gesselstraat). Op een bepaald moment kreeg I.J. ruzie met ene D. in de bar om een betalingskwestie, waarna het tweetal naar buiten liep om dit verder af te handelen. Voordat I.J. naar buiten liep haalde hij een vuistvuurwapen uit zijn tas en zette dit tussen zijn broeksband.

De ruzie zette zich buiten de bar voort, waarbij I.J. het wapen tevoorschijn haalde en ermee zwaaide. Het slachtoffer C.B., dat de verdachte ook kende, heeft geprobeerd hem tot andere gedachte te brengen. Echter ging er een schot af dat de bemiddelaar C.B. in zijn borststreek heeft geraakt met voor hem het noodlottige gevolg. Nadat het schot is afgegaan, probeerde I.R. weer in de bar te gaan, alwaar zijn tegenstander D. naar binnen was gerend, maar de eigenaar van de bar had de deur reeds op slot gedaan.

De gewonde schutter werd voor medische behandeling afgevoerd naar de Spoedeisend Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is C.R. die illegaal in het land vertoeft voor overtreding van de Vreemdelingen Wet in verzekering gesteld, terwijl de verdachte I.J. ter zake moord, doodslag, zware mishandeling met voorbedachte rade de dood ten gevolge, mishandeling met voorbedachten rade de dood ten gevolge en overtreding van de Vuurwapen- en Vreemdelingen Wet in verzekering gesteld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May