Gajadien: Drie zware jaren achter de rug
25 May 2023, 06:17
foto
Asis Gajadien, fractieleider van de VHP


VHP fractieleider Asis Gajadien meent dat drie jaar na de verkiezingen, de regering de zware jaren doorlopen heeft. Alle vooruitzichten voor de komende verkiezingen zien er nog redelijk uit. De regering zal haar beleid moeten bijstellen en meer de samenleving tegemoet moeten komen en haar diensten moeten verbeteren. Dat houdt in dat integriteit‘s kwesties beter aangepakt zullen moeten worden om daarmede de samenleving beter te kunnen dienen. Het mag niet zo zijn dat deze regering verweten wordt van if yu no pai yu zaak no regel," zegt Gajadien in gesprek met Starnieuws.

Met de uitvoering van de Anticorruptiewet voorspelt Gajadien in de komende periode verbeteringen van de dienstverlening naar de samenleving toe. Op economisch gebied zijn er perspectieven gecreëerd door de schuldherschikkingsmaatregelen waarbij er ruimte is ontstaan om meer te kunnen doen voor de samenleving. Het sociaal programma kan beter tot uitvoering worden gebracht, meent de politicus.

"De maatregelen voor inkomstenverhoging zullen enorm belangrijk zijn voor de regering in de resterende periode. De uitvoering van btw bijvoorbeeld welke zeer pover verloopt, zal drastisch aangepast moeten worden. De minister van Financiën speelt in deze een prominente rol en het falen van deze regering zal afhangen van deze minister", stelt Gajadien.

Wat de coalitie betreft, vindt de VHP fractieleider het jammer dat de NPS niet in staat was de uitdagingen van de samenleving aan te vechten. Van de overige coalitiepartijen, de ABOP en PL, ziet Gajadien graag dat zij hun opstelling in de regering aanpassen en zich meer moeten richten om het beleid te versterken en minder zich richten op partijpropaganda.

Gajadien ziet in de komende periode voor DNA enorme uitdagingen. Er is veel werk aan de winkel. als het gaat om het grondenrechten vraagstuk, de grondconversie, de wijziging van het kiesstelsel en de grondwet. Daarnaast moeten diverse financiële wetten worden behandeld en goedgekeurd, waardoor Suriname bespaard kan worden van Blacklisting internationaal.
Advertenties

Friday 21 June
Thursday 20 June