Kustwacht neemt SK-boten en vangst in beslag
05 Apr 2023, 02:11
foto
Een voorbeeld van een kustvissersvaartuig. Het komt vaak voor dat vaartuigen niet de juiste documenten bij zich hebben. (Foto: Surinaamse Kustwacht)


De Kustwacht van Suriname heeft tijdens een reguliere vaarpatrouille op zee onlangs twee vissersvaartuigen staande gehouden voor overtreding van de Zeevisserij- en Vreemdelingenwet. Tijdens controle activiteiten is gebleken dat twee van de gecontroleerde Surinaamse kustvissersvaartuigen (SK-vaartuigen) geen documenten en originele geldige visvergunning aan boord hadden.

Alle documenten aan boord moeten conform de Zeevisserijwet origineel zijn, kopieën zijn niet geldig. De vaartuigen en hun vangsten zijn door de Kustwacht in beslag genomen en overgedragen aan het Korps Politie Suriname, afdeling Fraude voor verdere justitiële afhandeling. Uit cijfers van de Kustwacht blijkt dat het vaak voorkomt dat er vaartuigen in beslag worden genomen omdat zij ongeldige documenten tot zelfs geen, aan boord hebben.

Het niet hebben van de geldige documenten aan boord brengt onherroepelijk met zich mee dat de vaartuigen in overtreding, staande worden gehouden en overgedragen aan de justitiële autoriteiten, deelt de Kustwacht mee. De geldige en originele documenten die een vissersvaartuig aan boord moet hebben zijn onder andere: een geldige originele visvergunning van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, afgegeven bewijs van registratie en certificaat van deugdelijkheid van het vaartuig door de  Maritieme Autoriteit Suriname (MAS). Dit certificaat kan vergeleken worden met een keuringsbewijs voor een voertuig, een geldige bemanningslijst afgestempeld door MAS en een foodhandelerskeuring afgegeven door het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May