Brazilië schenkt medische spullen aan Suriname
04 Apr 2023, 16:45
foto
Medische spullen geschonken door Brazilië aan Suriname. Het buurland voert een intensief humanitair programma uit. (Foto: Braziliaanse ambassade)


De Braziliaanse regering heeft 9.600 tabletten voor behandeling van de eerste fase van tuberculose geschonken aan Suriname. Hiertoe was een aanvraag ingediend. Er werden ook 100.000 anticonceptiemiddelen geschonken, die zullen worden gedistribueerd in ‘s Lands Hospitaal.

Brazilië is zeer actief op het gebied van humanitaire samenwerking met Suriname op het gebied van gezondheid, meldt de ambassade van het buurland. Recent zijn er ook donaties gedaan van antiretrovirale geneesmiddelen, snelle orale tests voor de diagnose van hiv/Aids en geneesmiddelen voor de behandeling van leishmaniasis.

De komende weken worden donaties verwacht van verschillende vaccins, zoals pentavalent, triple viral vaccine, polio, gele koorts, difterie en tetanus bij volwassenen, rabiës, pneumokokken en Covid-19 (AstraZeneca). Het partnerschap op gezondheidsgebied is een fundamenteel onderdeel van de samenwerking tussen Brazilië en Suriname.

Talrijke projecten voor technische bijstand werden met succes afgerond, gericht op de thema's van de ziekte van Chagas, leishmaniasis, malaria en de preventie van overdracht van syfilis en hiv van moeder op kind. Een samenwerkingsproject op het gebied van gezondheid dat gericht is op de versterking van het toezicht op door vectoren overgebrachte ziekten: Malaria, Chagas en Leishmaniasis, bevindt zich in de uitvoeringsfase.

Humanitaire hulp aan Suriname wordt gecoördineerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken van Brazilië, via het Braziliaanse Samenwerkingsagentschap (ABC). De ambassade van Brazilië in Paramaribo fungeert als intermediair tussen de eisen van de Surinaamse regering en de Braziliaanse autoriteiten. Daarnaast wordt hulp geboden bij logistieke kwesties rond het verzenden van donaties van medicijnen en andere medische benodigdheden in het kader van humanitaire samenwerking.

Naast de humanitaire samenwerking is de technische samenwerking tussen Brazilië en Suriname intens en omvat het grootste aantal lopende projecten in de Amerika's, dat door ABC word gecoördineerd. De samenwerking met Suriname omvat projecten op het gebied van landbouw, overheidsbestuur, milieu, onderwijs, geologie, gezondheid en cyberveiligheid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May