President bezoekt Haïtiaanse kerkgemeenschappen
27 Mar, 06:48
foto
President Chan Santokhi heeft zondag samen met 'Team Haïti', onder leiding van Jean 'Saya' Mixon (2e van links) diverse kerkgemeenschappen van de Haïtiaanse gemeenschap bezocht. (Foto's: Kabinet President)


President Chan Santokhi heeft de Haïtiaanse gemeenschap in verschillende kerkgemeenschappen benaderd. Hij heeft zondag een bezoek gebracht aan de gemeenten Dieu La Profesi aan de Pandit Chandisawweg, de Englise Baptiste aan de Commissaris Weythingweg, de Gemeente Nazarene aan de Sophiaslustweg en de Gemeente Levenswater in het Jeugdcentrum aan de dokter Sophie Redmondstraat. De bezoeken zijn samen met belangenbehartigingsorganisatie ‘Team Haïti’ onder leiding van ondernemer Jean 'Saya' Mixon belegd.

Santokhi voert aan dat er veel uitdagingen zijn waarop men geen invloed heeft, maar waarvan er een zekere impact op het leven van de bevolking is. “Alleen door middel van eenheid, verbroedering en samenwerking kunnen deze uitdagingen worden overwonnen. Daarom gaan wij gezamenlijk in gebed”. De president riep de kerkgemeenschappen op om de hoop niet op te geven. Ze moeten blijven geloven dat de problemen opgelost zullen worden. De regering heeft volgens de president een luisterend oor voor de noden van het volk.


Op de belangenbehartigingsorganisatie Team Haïti, heeft de president een beroep gedaan om de mensen te registreren die in aanmerking willen komen voor grond om aan landbouw te doen of een woning willen opzetten. Daarnaast vroeg president Santokhi de organisatie om de procedures hiervoor duidelijk te maken voor de mensen. Tevens moeten de stappen om in aanmerking te komen voor de 7% woningbouwfinanciering door gecommuniceerd worden naar deze groep. Saya heeft de aandacht van het staatshoofd gevraagd voor de gemeenschap, hen persoonlijk te benaderen en meer met hen communiceren. Dit zal volgens Saya rust onder de bevolking brengen en hun vertrouwen weer doen terug keren. Verder gaf de ondernemer ook zijn mening over de koersontwikkeling. “We willen in de praktijk verandering zien en ik heb geloof in de president die beloofd heeft dat er beweging te zien zal zijn”, zegt een hoopvol gestemde Saya, “ik wil rust in de gemeenschap,” stelt de ondernemer.

Bij het partijgebouw van de VHP wordt de president opgewacht door een Haïtiaanse muziekformatie.

In het gebouw van Stichting 'de Olifant' is de president warm onthaald door een Haïtiaanse muziekgroep. Daarbij is een gemobiliseerde groep uit de Haïtiaanse gemeenschap naar het centrum gekomen om zijn steun aan de president te betuigen, deelt de Communicatiedienst Suriname mee. Het staatshoofd heeft hen toegesproken en hen gewezen op de faciliteiten die voor de Haïtianen worden gecreëerd om te wonen en werken in Suriname. De groep is geïnformeerd over de distributie van voedselpakketten en de SRD 1.800 sociale steun. Santokhi heeft meegedeeld dat de regering zich inzet voor training en begeleiding van jongeren. Hij stelt dat de regering de input van eenieder zal meenemen en door zal gaan met de missie om Suriname weer gezond en leefbaar te maken.

Advertenties

Sunday 03 March
Saturday 02 March
Friday 01 March