RGD-artsen gaan geen middagpoli en weekendiensten draaien
24 Mar, 04:47
foto


De Vereniging van Regionale Gezondheidsdienst Artsen (VRA) zal vanaf vandaag voorlopig geen middagpoli houden. De weekenddienst zal eveneens niet worden gedraaid. In de districten zullen de artsen slechts telefonisch bereikbaar zijn voor spoedgevallen.

Dit actiemodel wordt gehanteerd uit protest tegen het niet uitvoeren van het rechterlijke vonnis door de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) over het wensenpakket 2021. Intussen heeft de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname ook een uitspraak gedaan over het wensenpakket 2022. Ook hier laat de uitvoering door de RGD te wensen over, zegt VRA-voorzitter Bobby Ramautar aan Starnieuws.

De VRA heeft het wensenpakket van 2023 ook ingediend bij de RGD. "Maar wij hebben taal noch teken gehoord van de directie van de RGD", laat Ramautar weten. "Alles wordt op de lange baan geschoven". Intussen gaan de prijzen voor levensonderhoud steeds de lucht in. Daarom heeft de VRA besloten om de middag- en weekenddiensten tot nader order stop te zetten. De directie van RGD is op de hoogte gesteld van het besluit. De VRA wil in dialoog, maar stelt dat deze niet mogelijk is. De RGD-leiding gaat volgens Ramautar niet goed om met de belangen van de artsen.
Advertenties

Monday 04 March
Sunday 03 March
Saturday 02 March