Episode uitgebrande auto wordt afgesloten
11 Mar 2023, 00:00
foto
Marci en René Gompers met hun nieuwe auto, die vrijdagmiddag is opgehaald. Het voertuig is aanbetaald door Starnieuws. Vrienden van René zijn een fundraising gestart om te helpen met de afbetaling.


Precies drie weken nadat de auto van Marci Gompers-Small, echtgenote van René, is vernield en uitgebrand, beschikt het paar over een ander voertuig. De auto is ruim een week geleden aanbetaald door Starnieuws. Vrienden van René zijn spontaan een fundraising begonnen om te helpen met de afbetaling. De laptop en andere kostbare apparatuur zijn eveneens vernietigd tijdens de calamiteiten op 17 februari, onder toeziend oog van de politie, militairen en andere veiligheidsdiensten.

Doorgaans gaat René Gompers naar items met het busje van Starnieuws, dat ter beschikking van hem is. Door omstandigheden was op 17 februari het busje niet beschikbaar, waardoor hij met het privévoertuig van zijn echtgenote naar het Onafhankelijkheidsplein is gegaan om de protestactie te verslaan. René die live verslag deed, heeft de vernieling van het voertuig van zijn echtgenote en het in brand steken ervan, in beeld gebracht. "De auto is naar de maan", stuurde hij een whatsapp bericht naar de redactie.



Velen hebben hun medeleven betuigd met het echtpaar Gompers en Starnieuws. De verzekering betaalt niks als het gaat om een calamiteit. De Staat die begaan is met het verlies van have en goed van velen, heeft niets van zich laten horen. De ABOP-voorzitter, vicepresident Ronnie Brunswijk heeft aan het eind van zijn krachtmeting dinsdag in het André Kamperveenstadion geroepen op het podium dat de journalist een auto kan komen halen. "Ondanks dat journalisten niet van me houden, bied ik je een nieuwe wagen aan", zei Brunswijk. Ook daar was Gompers live aan het filmen, toen de politicus hem ten overstaan van duizenden een auto aanbood. Uiteraard wordt alleen al op basis van ethische principes, niet ingegaan op dit aanbod.

De uitgebrande auto was gekocht bij Yokohama. Dit bedrijf heeft een fikse korting gegeven bij de aankoop van het nieuwe voertuig.
Advertenties