Ravaksur benadrukt transformatie economie
27 Feb 2023, 06:49
foto
Vertegenwoordigers van Ravaksur. Armand Zunder, woordvoerder van de raad, wordt geflankeerd door Errol Snijders (l) en Michael Miskin.


De Surinaamse economie behoeft transformatie. De maatregelen die de regering treft, zijn volgens Armand Zunder, woordvoerder van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur), niet bedoeld om de economie te herstellen, maar juist om het openbaar bestuur te verbeteren. De vakcentrale C-47 neemt geen deel aan de voorgesprekken om te komen tot een Nationale Dialoog met president Chan Santokhi.

Suriname is een rijk land, maar heeft een arme bevolking, merkte Zunder zondag op. Er is sprake van een voortdurende koopkrachterosie in het land. Hij vindt dat de maatregelen van de regering erop gericht moeten zijn om daadwerkelijk de economie te verbeteren. Het land moet afstappen van een importeconomie. Zunder heeft de nadruk gelegd op transformatie van de economie en aanpak van de corruptie, die de economische ontwikkeling in de weg staat.

Het aanhouden van het minimumuurloon komt volgens Ravaksur niet goed over bij de werkende klasse. De minister van Arbeid, Steven Mac Andrew, heeft uitgelegd dat er is gekozen voor een gefaseerde invoering van het minimumuurloon. Het bedrijfsleven kan immers het verhoogde minimumuurloon niet in een keer uitbetalen.

Ravaksur heeft ook voorstellen gedaan om de koers te beheersen, de sociale uitkeringen te financieren en de lokale productie te stimuleren. Het staatshoofd heeft aangegeven dat de agrarische productie wordt gestimuleerd en er wordt geïnvesteerd in kleine en middelgrote bedrijven. Hij onderkent dat het vertrouwen in de regering moet worden hersteld.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April