President praat met vertegenwoordigers volksbuurten
26 Feb 2023, 04:50
foto
President Chan Santokhi heeft zaterdag een onderhoud gehad met vertegenwoordigers van verschillende volksbuurten. Dit als voorloper van de nationale dialoog die vandaag begint. (Foto: CDS)


Over de situatie in het land heeft de president Chan Santokhi gemeend om onderweg naar de nationale dialoog alvast de groepen te identificeren met wie er gesproken moet worden. Het staatshoofd heeft in voorbereiding op de komende nationale dialoog een onderhoud gehad met organisaties van verschillende volksbuurten. Deze bijeenkomst heeft zaterdag plaatsgevonden op het Kabinet van de President.

Met het aankondigen van de nationale dialoog door president Santokhi is er alvast een pre-meeting gehouden groepen te identificeren die zeker bij betrokken moeten zijn. Dit, om ze de ruimte te bieden een goede presentatie voor te bereiden., meldt de Communicatiedienst Suriname. De verschillende organisatieleden hebben de problemen in hun buurt naar voren gebracht, de zaken die direct aangepakt kunnen worden en oplossingsvoorstellen. Het gaat om de buurtorganisaties uit Wintiwai, Pontbuiten, Ephraimzegen, Beekhuizen (ressort), Latour en Menckendam.

Assembleeleden (VHP) Sidik Moertabat, Henk Aviankoi, en Cerdic Van Samson die ook coördinator is van de werkgroepen, hebben hieraan geparticipeerd. Er wordt al twee jaar lang met de groepen gewerkt. In het eerste jaar was de focus meer gericht op de uitdagingen van het bewegen tijdens de Covid pandemie. Dit jaar wordt richt men zich meer op de acute noden in de buurten.

Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April