Column: Borrelpraat no. 754
19 Feb, 22:53
foto


“Dat was weer eens eens zo een onvervalste ‘braakpuru’ van onvrede en aangetaste materiële verlangens. De massa sloeg als nasleep van een vreedzaam opjutprotest aan het brandstichten en plunderen.”
“En de Veiligheidsdiensten met rekruten en al konden de boel niet tijdig aan.”
“Net als de ‘organisatoren’. Men komt met het super goedkoop excuus: ‘we hadden niet gedacht dat het zo uit de hand zou lopen.”
“En terwijl de meute het DNA-gebouw, zetel van de Nationale Kletsmeiers Unie, bekogelt en een of andere dronken psychopaat het monumentale Hoekhuis in brand probeert te steken, blert een waarschijnlijk zwakbegaafde journalist die dit aan het filmen is, bijna overmand door ‘enthousiast makende sensatiezucht’ dat er een gebouw in brand wordt gestoken. Hij vraagt zich af wat voor gebouw dit is. Hemelse genade!”
“God zij dank heeft onze Brandweer die beginnende brand kordaat weten te blussen. Een medaille voor die jongens!”
“En heel erg vind ik dat debiele zielen uit Nederland live inbellen en een hoop kwalijke oproer-nonsens uitkramen over Baron, Boni en Joli Coeur en het platbranden van de stad toentertijd.”
“En dat ze het vliegtuig zullen nemen om hier te komen helpen de stad plat te branden. Wat zijn dit voor gestoorde geesten?”
“En het ergste vind ik dat een mediawerker dit soort ziekelingen vrijuit laat kwetteren over zijn medium, en hen niet eens corrigeert. Dat vind ik misdadig. Zijn radiostation  moet gewoon een maand geschorst worden.”
“Gelukkig corrigeren andere mediawerkers dit soort opbel-psychopaten meteen of halen ze die terstond uit de uitzending.”
“En nu het uit de hand is gelopen, schreeuwt iedereen ‘och en aah wat erg’ en keurt het in alle toonaarden af, terwijl er judassen tussen zijn die bewust of onbewust zeker de afgelopen maanden hun steentje aan dit opblazen van dit overigens terechte gevoel van onvrede hebben bijgedragen.”
“Maar die arrogante regering met die vreet-na-potters en die regelarijen heeft dit zelf gezocht.”
“Dan moeten ondernemers en hun hardwerkend personeel daaronder lijden?”
“Maar velen van diezelfde ondernemers steunen bij elke verkiezing steeds weer de verkiezingskas van de grote partijen met miljoenen US-dollars.”
“En wij, die steeds op deze politieke bendes gaan stemmen, betalen nu weer eens het gelag van het onvermogen van de zoveelste club regeerders om dit land weer op het juiste moreel, ethische en economische spoor te krijgen.”
“Steek de hand in eigen boezem’, las ik in een goed geformuleerd en sterk beargumenteerd artikel met deze titel op Sterrennieuws. De rest van al die geweldige analytische en geweeklaag-babbelartikelen kan voor mijn part vanuit de verrotte Marinetrap in de rivier worden gegooid.”
“Nou, er zaten ook heel wat sterke reacties in die artikelen, vooral dat de regering in brede dialoog moet gaan met de belangrijkste belangengroepen, de VSB, de ASFA, de VES, de vakbeweging, de gezamenlijke winkeliers en ga zo voort.”
“En dat er een interim-regering moet komen met exponenten uit deze groepen.”
“Zal zo een brede interim-regering wel echt helpen, meester?”
“Alleen met ook een interim-president en een interim-VeePee. Anders is het andere passagiers in de bus zetten met dezelfde chauffeurs.”
“En intussen blijft men maar met ons belastinggeld zichzelf met colonnes aan gepantserde terreinwagens beschermen, terwijl wij aan de heidenen worden overgeleverd.”
“De enige reactie tot nu toe: ‘we gaan elke plunderaar oppakken.”
“Maar waar zitten al jaren de grootste plunderaars die steeds vrijuit gaan?”
“Meester, maar nu zit u ook op te stoken, en zo even bekritiseerde u mediawerkers dat ze hetzelfde hebben gedaan.”
“Ik stook geen mensen op, ook niet in liedjes, om vreedzaam te komen betogen, wetende dat er maar een groepje dronken idioten nodig is om de boel te laten ontploffen.”
“Mooi en goedkoop excuus, hoor meester. Nee, u stookt ook op, sorry.”
“Nou, als ik er even tussen mag komen, ik vind dit eerder de vinger op de wonde plek leggen. Kijk, dat wat sommige gestoorden vanuit Nederland hier over de radio uitkraaien zonder gecorrigeerd te worden of dat zij uit de uitzending worden gehaald, dat vind ik echt opstoken, opruien tot illegale daden. Maar dit van meester niet.”
“Dan waarom wordt Pakdietowtow opgepakt en in verzekering gesteld? Dat is politiestaat-methode, Kremlin-style.”
“Hij is niet opgepakt; hij is zich op uitnodiging van de Moksiman als een heer komen aanmelden bij de politie in aanwezigheid van zijn advocaat en werd in verzekering gesteld omdat hij, Pakkietowtow, bedreigd werd door dronken schorriemorrie.”
“En hij heeft duidelijk via de media gesteld: ‘ik ben verantwoordelijk als er iets verkeerd loopt.”
“Maar terecht heeft de presidentiële veiligheidsadviseur, de respectabele ex-politiecomma Tjin Liep, gedegen gereageerd op die stommiteit-vraag/opmerking van een journalist die vond dat plundering en brandstichting hoorden bij het democratisch recht van de burger om te protesteren.”
“Wel mi boi, Comma Tjin Liep over die blablabla van die kletskous heen als een Leopard tank van die Duitsers. Anarchie kan nooit deel van het democratisch recht zijn. We willen hier geen wanorde zoals nu in Haïti.”
“En in het binnenland zit een veroordeelde Ol’Indjen relax tegen een boom en zegt doodleuk dat  hij rustig slaapt, al zou de stad in brand staan. Is dat een leider of een wanlijder?”
“Als hij een heer is, net als Papatowpow, dan meldt hij zich ook netjes met zijn barbapapa-advocaat aan bij de politie om z’n twintig jaar cel te gaan uitzitten.”
“En hoe vonden jullie dat dieftig mens dat volbeladen met kleren uit de winkel aan de Domineestraat met haar dochter in haar kielzog, haar rode auto kwam proppen met gestolen spullen?”
“Als die een dame is, meldt zij zich ook netjes aan bij de politie, met de gestolen spullen.”
“De mens is een hebzuchtig dier.”
“Bij de plundering aan het Sivaplein was even een leguaan te zien die een veilig heenkomen zocht tegen het ijzerwerk van een etalage. Helaas, a beest sreef den furu.”
“Ik denk wel dat de politieke machthebbers nu echt moeten doen wat het Nationale Dialoog wil. Al moet daarvoor de volledige regering gereshuffeld worden of een nieuwe president en VeePee met tweederde meerderheid gekozen worden.”
“Klopt, anders zie ik de rust niet echt wederkeren.”
“Proost daarop.”
 
Rappa
Advertenties

Wednesday 06 December
Tuesday 05 December
Monday 04 December
Sunday 03 December