Diepe verslagenheid bij heengaan Assembleelid Sham Binda
16 Feb 2023, 12:20
foto
De Nationale Assemblee neemt een minuut stilte in acht bij het plotselinge overlijden van het Assembleelid Sham Binda.


Tijdens de begrotingsbehandeling heeft De Nationale Assemblee het slechte nieuws gekregen dat het lid Sham Binda (VHP) is overleden. VHP-fractieleider Asis Gajadien deelde mee dat Binda enige tijd ziek was, maar niet werd verwacht dat hij zou komen te overlijden. Er is geschokt gereageerd op het droevige nieuws. Binda was bekend als een kritische persoon die geen onderscheid maakte tussen coalitie en oppositie.

Het is hard om een een collega te verliezen. Dit moment treft ons allemaal, zei Gajadien. Binda was een strijder binnen de fractie van de VHP. Aan de familie van Binda werd veel sterkte toegewenst met dit enorme verlies. NDP-fractieleider Rabin Parmessar merkte op dat Binda op een voorbeeldige wijze de vaste commissie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie heeft geleid. Zijn kritische opstelling zal worden gemist. Ook heeft hij zich in de particuliere sector enorm ingezet.

NPS-fractieleider Gregory Rusland benadrukte dat Binda een van de meest kritische Assembleeleden is geweest. Hij was kritisch naar zijn eigen fractie en de regering. Een belangrijke Surinamer is heengegaan. Ook Evert Karto (ABOP/PL) betuigde zijn medeleven met het heengaan van de fractiegenoot. BEP-fractieleider Ronny Asabina voerde aan dat Binda het verschil uitmaakte in De Nationale Assemblee. Hij heeft ook veel ondersteuning gekregen bij de watersnood in Brokopondo waar Binda ook naar het district is gegaan om zich te oriënteren.

Vicepresident Ronnie Brunswijk vindt het hard om midden in de vergadering te vernemen dat een lid van het college is heengegaan. "Wat kunnen wij mensen doen. De Here heeft gegeven en de Here heeft  genomen". Assembleevoorzitter Marinus Bee had de begrotingsbehandeling abrupt geschorst toen hij het slechte nieuws te horen kreeg. Het heengaan van Binda heeft hem ook diep geraakt. Maar indachtig de opvatting van Binda is besloten door te gaan met de begrotingsbehandeling, waarbij de regering aan het woord is.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May