VES wil regering ondersteunen met sociaal- en productieplan
03 Feb 2023, 16:17
foto
President Chan Santokhi, minister Stanley Raghoebarsing van Financiën & Planning tijdens het onderhoud met het VES-bestuur. (Foto: CDS)


De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) vindt dat er een concreet sociaal- en een productieplan moet komen. Daarin wil de organisatie de regering ondersteunen. Dit is door het bestuur van de organisatie aangekaart tijdens een onderhoud gisteren met president Chan Santokhi en minister Stanley Raghoebarsing van Financiën & Planning.

De president heeft aangegeven effectief samen te willen werken met de VES om de economie gezond te maken, meldt de Communicatiedienst Suriname.VES-voorzitter Steven Debipersad zegt dat er door verschillende maatregelen veel pijn wordt geleden in de samenleving. De organisatie wil dat de meeste problemen snel worden aangepakt. Minister  Raghoebarsing ziet de VES als een van de belangrijkste samenwerkingspartners om de economie weer gezond te maken.

“DE VES heeft zich de afgelopen jaren heel kritisch geuit, maar dat heeft de verenging niet tot vijand van de regering gemaakt,” stelt Raghoebarsing. Tijdens het onderhoud is de maatschappelijke stelling van de VES heel duidelijk naar voren gekomen, meent de bewindsman. Hij merkt op dat de economie op orde te stellen, maar dat het uiteindelijk om het volk gaat. Volgens hem is de VES en de regering op één lijn dat het volk het niet te moeilijk krijgt door diverse maatregelen.

Debipersad stelt dat het land in een moeilijk stadium is, waarbij de devaluatie enorm is. Hij merkt echter ook op dat de overheid niet kan blijven subsidiëren. Hij legt de nadruk vooral op de uitfasering van de brandstofsubsidie. “Wij gaan als economen hiernaar moeten kijken. Het is belangrijk om een gebalanceerd sociaal programma uit te voeren, waarbij de economie sterker wordt zonder dat de mensen veel pijn lijden,” zegt VES-voorzitter.


Advertenties

Friday 21 June
Thursday 20 June