Opsluiting
02 Feb, 10:40
foto


Chandrikapersad en Ronnie, bij en tijdens het regiem Bouterse hebben zeer veel van de huidige machthebbers, zich uiterst kritisch en soms behoorlijk lawaaierig laten horen over aanhoudingen van burgers die zich politiek maatschappelijk incorrect hadden uitgelaten in de ogen van de toenmalige regeerders.

In vele landen gedragen grote leiders zich bij gelijke omstandigheden niet zo beperkt van geest dat men overgaat tot dit soort draconische maatregelen als opsluiting van kritische en anders denkende burgers. Deze opsluiting is nota bene op basis van een wet gemaakt honderden jaren geleden door koloniale machthebbers die onze voorouders gemoord en geïntimideerd hebben met dit soort barbaarse schrikwetten.

Laten we een voorbeeld nemen aan Nelson Mandela; hij was niet bitter na mishandeling, vernedering en opsluiting door het racistische, op basis van apartheid georiënteerde regiem van Zuid-Afrika, maar was supergroot van geest.

Terwijl wij toestaan dat mensen worden opgesloten in Suriname voor taalgebruiken, wordt er in de haven tenminste 20 miljoen euro aan economisch zeer waardevolle gronden gelicht uit de handen van het Volk, lees: het land. Het land van ons allemaal wordt gegeven aan politici, politieke vrienden uit de coalitie.

Als raad van commissarissen hebben we samen met de directie van het bedrijf de rechtszaak gewonnen waarbij grond behorende aan de onderneming was weggeven aan politieke exponenten in 2005.

In hoger beroep zijn we ons blijven verzetten tegen deze, voor Suriname en het Volk, onder geen enkele voorwaarde te accepteren deal. Men schijnt lak te hebben aan de belangen van ons allemaal. Een sweetheart deal is geheimzinnig de afgelopen weken gesloten ten nadele van ons land en het bedrijf.

Waar zijn de instituten als rechters, openbaar ministerie, alle parlementariërs mee bezig geweest, wetende dat we een zeer duidelijke Anticorruptiewet hebben? Waar zijn de politieke partijen binnen de coalitie?

Je kon gewoon erop wachten dat dit zou gebeuren, omdat het om veel buitenlandse valuta gaat. Daarom is men niet geïnteresseerd in een politieke gedragscode die het volk en instituten bescherming biedt. Dit is rude en onacceptabel!

Verleg niet het accent van onacceptabel beleid als President, geef de mensen, de burgers niet meer problemen door opsluiting.

Bescherm ze tegen problemen!

By the way, no las yu ede, 1 juli 2023 na wan bigi dei ini Sranan.

Schrap al die koloniale wetten, gemaakt door de koloniale geweldenaars vele honderden jaren geleden, op deze 1 juli-dag.

Gooi overboord onder andere die muilkorfwetten en geef daardoor het begin van onze eigen reparatie!

John van Coblijn
Advertenties

Wednesday 29 November
Tuesday 28 November
Monday 27 November