Geen inkoopnota's in winkels Saramacca
27 Jan, 20:53
foto
ECD heeft winkels in Saramacca en Coronie gecontroleerd. In Saramacca moeten oude weegschalen worden vervangen.


Winkeliers in Saramacca  konden geen inkoopnota’s overleggen, omdat zij aangeven dat de distributeurs die niet aan hen hebben verstrekt. De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft donderdag controlewerkzaamheden uitgevoerd.

Verder is ook gebleken dat in Saramacca de weegschalen, die worden gebruikt niet goed werken. Het gaat om weegschalen van ouder dan 3 jaar, waardoor het juiste gewicht niet kan worden weergeven. Deze weeginstrumenten moeten worden vervangen. Ook waren niet alle producten voorzien van een prijs. Een duidelijke prijsaanduiding is volgens de wet verplicht. In het district Coronie zijn er geen ongeregeldheden geconstateerd, meldt EZ.

Wettelijk is vastgelegd, dat er van alle producten die worden ingekocht er een degelijke inkoopnota aantoonbaar moet zijn. Deze nota moet kunnen worden aangetoond, wanneer de ECD de winkelcontrole doet. Alleen op deze manier kunnen de ECD-ambtenaren nagaan of de verkoopprijs, die de winkelier hanteert binnen de vastgestelde winstmarge is. De  inkoopnota altijd voorzien moet zijn van de naam van het bedrijf, de naam van de verkoper, het product, de hoeveelheid, de prijs en contactnummer van de importeur/distributeur.

Advertenties

Wednesday 29 November
Tuesday 28 November
Monday 27 November