Spoed persconferentie over aanslag gerechtsgebouw
14 Jan, 10:07
foto
Twee mannen die de aanslag plegen op het gerechtsgebouw. De handelingen zijn vastgelegd door camerabeelden. Een van de daders gooit de zak met de vastgebonden RPG's en een handgranaat.


Waarnemend president Ronnie Brunswijk houdt om 12.00 uur een spoed persconferentie over de aanslag die gisteravond is gepleegd op het gerechtsgebouw aan de Monseigneur Wulfinghstraat. Een zak met twee RPG's (granaatwerpers) en een handgranaat aan elkaar gebonden is gegooid op de stoep van het gebouw. Twee mannen op een bromfiets hebben de aanslag uitgevoerd. Nadat de zak is gegooid, werden ook diverse schoten gelost.

Twee beveiligingsambtenaren waren in het gebouw toen de aanslag werd gepleegd. Zij hebben gelijk de situatie ter plekke bekeken en zagen een raketvormig voorwerp. Zij hebben alarm geslagen. Ter plekke zijn ruim tien hulzen gevonden, terwijl er ook kogelinslagen zijn aan de poort en het gebouw.


Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De twee daders hadden zich goed beschermd. Vermoed wordt dat het om buitenlanders gaat, gezien hun vrij lichte tint. De handelingen van het tweetal zijn door diverse camera's vastgelegd.

Brunswijk zal op de bijeenkomst met de pers ingaan op de maatregelen die de regering heeft getroffen. Voorafgaand aan het persmoment zal de regering op het hoogste niveau met de veiligheidsdiensten in gesprek gaan.


Advertenties

Tuesday 26 September
Monday 25 September
Sunday 24 September